23. september 2020
Et salg af skolen på Grundtvigsvej kan skulle finansiere en udbygning af skolen på A. Ladingsvej. Foto: Helene Nielsen
Et salg af skolen på Grundtvigsvej kan skulle finansiere en udbygning af skolen på A. Ladingsvej. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleledere vil flytte sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleledere vil flytte sammen
Odsherred - 22. januar 2020 kl. 06:30
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kunne lyde som et frieri, når ledelsen på de to skoler i Nykøbing officielt melder ud, at de »gerne vil flytte sammen«.

Der er dog tale om et hensyn til kommende faldende elevtal, hvor de afdelingsleder på Grundtvigsvej Mikkel Thorsøe Madsen, daglig leder på A. Ladingsvej (Der tidligere hed Billesvej) Bettina Hansen Schou og SFO-leder Dorthe Høholt Jensen i en officiel udmelding foreslår, at skolen på Grundtvigsvej sælges fra, og skolen på A. Ladingsvej udbygges, så der bliver plads til at huse samtlige klasser på én matrikel.

Lærerne vandrer mellem skolerne

Der ligger ikke kun de praktiske, men også pædagogiske og faglige overvejelser bag ønsket.

De tre ledere mener de vil kunne udnytte kræfterne bedre, få en tættere hverdag blandt elever og medarbejdere og arbejde sammen om et fagligt stærkt og mere attraktivt skoletilbud, hvor rekrutteringen af nye kollegaer måske også vil blive mere smidig.

-I dag har vi flere »vandrelærere« mellem matriklerne, og her kan vigtig viden og kommunikation gå tabt på vejen mellem de to skoler, udtaler Mikkel Thorsøe Madsen.

22ODS Skoleledere

De tre skoleledere, Bettina Hansen Schou, Mikkel Thorsøe Madsen og Dorte Høholt Jensen, ønsker at flytte sammen på en enkelt skole i Nykøbing. Privatfoto.


Salg kan finansiere tilbygning

Odsherred Kommune har allerede arbejdet med en såkaldt »business plan«, hvor der er regnet på hvad et eventuelt salg af skolen på Grundtvigsvej vil kunne indbringe og om et salg vil kunne finansiere en tilbygning på skolen på A. Ladingsvej.

- Vi skal løfte fællesskabet og vokse sammen, siger Dorte Høholt Jensen

Nul-energi tilbygning

Den store drøm fra de 3 ledere, er en nul-energi tilbygning, der kan understøtte den daglige undervisning og fremtidens fokus på miljøet. Skoleledelsen foreslår, at den vil kunne bygges på de store grønne arealer bag skolen på A. Ladingsvej.

- »Den gamle dame« (Skolen på Grundtvigsvej, red)er blevet træt, og kan i stedet tænkes ind i andre sammenhænge til gavn for byen og Odsherred. Faglokalerne trænger til en grundig opgradering, og her bruges flere af Billesvejs lokaler i forvejen til den daglige undervisning, siger Bettina Hansen Schou.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk