18. september 2020
Skolernes placering og klassefordeling er fastlagt i den nye skolestruktur.
Skolernes placering og klassefordeling er fastlagt i den nye skolestruktur.
Foto: colourbox.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleledere må ikke lukke skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleledere må ikke lukke skoler
Opdateret 14. august 2019 kl. 11:37
Odsherred - 14. august 2019 kl. 11:30
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gav bekymringer i visse dele af børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred kommune, da skoleleder på skolerne i Nykøbing Helle Bender Justesen inden sommerferien meddelte, at hun havde truffet en beslutning om, at 6. klasse på skolens afdeling på Billesvej skulle flyttes til afdelingen på Grundtvigsvej, så de store elever var samlet der. Problemet var ikke så meget flytningen af klassen, som det faktum, at skolelederen havde taget beslutningen, uden at informere skolens skolebestyrelse.

Beslutningen måtte senere behandlet i byrådet, hvor man valgte at godkende skolelederens beslutning. På børne- og uddannelsesudvalgets møde tirsdag aften var der en orientering om hvem der bestemmer hvad i skolerne, og kompetencefordelingen mellem politisk niveau, skolebestyrelse og skoleleder blev i meget klare vendinger sat på plads.

- Vi fik i hvert fald slået fast, at en skoleleder ikke kan tage beslutning om, at flytte en hel årgang eller flytte en klasse. En skoleleder kan heller ikke bare gå udenom skolebestyrelse, og det er jeg helt tryg ved, siger Thomas Nicolaisen (R) som var et af de medlemmer af udvalget, som blev meget bekymret over fremgangsmetoden på skolerne i Nykøbing.

- Vi kunne jo ikke gøre andet end at sige ja i byrådet. Heldigvis var det en ændring, som skolebestyrelsen gerne ville bakke op om. De var bare ikke blevet informeret, siger Thomas Nicolaisen.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Søren With (S) siger, at det var en gejl, det der skete i Nykøbing.

- Men det kan vi jo ikke lave om på. Vores ønske med den nye skolestruktur har været, at delegere så mange kompetencer som muligt ud til skoleleder og skolebestyrelserne på de enkelte skoler. Men det kan selvfølgelig ikke nytte noget, hvis en skoleleder flytter Oddens 6. klasse ind til Nykøbing. Det vil være byrådet, som træffer den slags beslutninger. Til gengæld må en skoleleder gerne flytte undervisningssted indenfor samme matrikel. Men nu skulle der være styr på det, siger han.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk