27. maj 2020
Thomas Nicolaisen (S) er utilfreds med at man sprang skolebestyrelsen over i sagen om klasseflytninger.
gallery icon

Se billedserie

Thomas Nicolaisen (S) er utilfreds med at man sprang skolebestyrelsen over i sagen om klasseflytninger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebestyrelse blev ikke spurgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebestyrelse blev ikke spurgt
Odsherred - 15. juni 2019 kl. 08:27
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når byrådet mødes den 25. juni, skal medlemmerne blandt andet tage stilling til en anmodning fra skolebestyrelsen på Nordskolen om at flytte 5. og 6. klasse tilbage fra Grundtvigsvej til Billesvej i Nykøbing. Sagen har dog skabt en del røre i børne- og uddannelsesudvalget, som i første omgang behandlede sagen. To af medlemmerne, Thomas Nicolaisen (R) og Mathias Hansen (V), er svært utilfredse med den måde beslutningen er blevet truffet ude på skolen, uden at være blevet vendt i skolebestyrelsen først.

arrow Læs også: Skole fik lov: Må dele klassetrin

- Processen er helt hen i hegnet, siger Thomas Nicolaisen (R).

Han sidder også i skolebestyrelsen på Nordskolen, men havde ikke hørt om forslaget, før han blev ringet op af forældre til elever på skolen på Billesvej.

- Ændringen var blevet meldt ud via forældreintra, og forældrene ville høre, om jeg havde kendskab til beslutningen. Det havde jeg ikke, siger Thomas Nicolaisen.

Sagen blev efterfølgende taget op i Nordskolens bestyrelse, hvor der var enighed om at støtte forslaget, hvis det var det, man ønskede på skolen i Nykøbing.

- Pilen peger på skoleleder Helle Bender Justesen. Det er ikke i orden, at en skoleder kan træffe en beslutning om at halvere en skole, sådan som det rent faktisk er sket. Det skal være en politisk beslutning, hvordan man deler skolerne op, siger Thomas Nicolaisen.

Mathias Hansen (V) mener, at beslutningen er en ændring af den skolestruktur, som byrådet brugte så langt tid på, at få behandlet.

- Jeg vil gerne effektivisere beslutningsprocesserne i vores skolesystem, men jeg kan ikke acceptere, at man gør den slags, uden at inddrage skolebestyrelsen og dermed forældrene, siger Mathias Hansen.

Venstre og de Radikale vil på næste byrådsmøde stemme for beslutningen, men tage forbehold for processen. Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Søen With(S), synes sagen er svær, at være sur over.

- Det har været håndteret lidt kluntet. Man skulle selvfølgelig ikke have meldt ændringen ud, før skolebestyrelsen havde behandlet spørgsmålet. Men som udgangspunkt vil jeg hellere glæde mig over, at vi har en skole, hvor man tager ejerskab for at udvikle den, siger Søren With.

Skoleleder Helle Justesen forklarer processen.

- Vi/ Nordskolen drøftede sagen på MEDmøde den 7.5.19 og på skolebestyrelsesmøde den 23.5.19. Det samlede personale på Grundtvigsvej og Billesvej blev orienteret på et personalemøde den 4.4.19. Nu afventer vi byrådets beslutning i sagen, skriver hun i en mail til Nordvestnyt.

arrow Efter strukturændringer: Foreslår ny opdeling af elever
11. juni 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 11:00
arrow Skole siger stop: Nu slutter festen i skolegården
25. april 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:05
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk