13. august 2020
Overvågning og skiltning ignoreres, når unge fester i skolegården i weekenderne. Men det skal være slut nu. Foto: Marianne Nielsen
Overvågning og skiltning ignoreres, når unge fester i skolegården i weekenderne. Men det skal være slut nu. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole siger stop: Nu slutter festen i skolegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole siger stop: Nu slutter festen i skolegården
Odsherred - 25. april 2019 kl. 09:05
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Teknisk serviceleder på Nordskolen, Anders Bro-Jørgensen er godt og grundigt træt af, at han og det øvrige servicepersonale skal bruge mandagene på at fjerne glasskår, flasker, pizza-rester og andre efterladenskaber fra weekendens aktiviteter i skolegården på Grundtvigsvej.

arrow Læs også: Skole fik lov: Må dele klassetrin

På overvågningskameraerne, som han har installeret rundt om i skolegården, kan han se, hvordan stedet benyttes af unge, der samles til musik og fest i weekenderne og ødelægger både omgivelser og arbejdsliv for personalet, når de ikke rydder op efter sig.

- Det er jo mit personale det strander på. Hvis vi ikke ryddede op hver mandag morgen, ville folk kunne se, hvordan skolen i virkeligheden ser ud. Jeg synes ikke mit personale skal bruges til det, og så er det både nedværdigende og ydmygende, at de skal gå og rydde op, mens dem der har svinet står og ser på, siger Anders Bro-Jørgensen.

- Det er en rigtig trist udvikling. I de fem år jeg har været her er det blevet værre og værre. Det er jo også nogle af vores egne elever, der sviner stedet til og ikke har respekt, siger servicelederen videre.

Tirsdag havde han samlet blandt andet skoleleder Helle Bender Justesen, en repræsentant for politiet, SSP-konsulent Jan Andersen, vagtfirmaet, der låser skolerne af om aftenen og leder af ung i Odsherred, Louise Nordlund til en snak om, hvad man kunne gøre for at dæmme op for problemerne.

Derfor bliver der nu meldt klart ud via mødedeltagernes kanaler, at festen i skolegården er forbi, og at man opfordrer forældre til at tage aktivt del i at få bremset udviklingen, ligesom politiet har skolen som et såkaldt hotspot på deres runderinger.

arrow Skolebestyrelse blev ikke spurgt
15. juni 2019 kl. 08:27 Opdateret: kl. 14:34
arrow Efter strukturændringer: Foreslår ny opdeling af elever
11. juni 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 11:00
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk