23. april 2019
Ejendomsinspektør Leo Cordua foran den gamle skole, hvor AOB Ejendomme A/S er ved at indrette fire lejligheder. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Ejendomsinspektør Leo Cordua foran den gamle skole, hvor AOB Ejendomme A/S er ved at indrette fire lejligheder. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole omdannes til lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole omdannes til lejligheder
Odsherred - 09. august 2018 kl. 19:42
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Mindestenen bliver naturligvis stående!

Ejendomsinspektør Leo Cordua viser rundt på den gamle skole i Asnæs, hvor AOB Ejendomme A/S er ved at indrette fire lejligheder.

Mindestenen over overlærer H. P. Larsen, der blev ansat som vikar og fungerede som overlærer frem til 1910, er meget synlig i bybilledet i Asnæs. Mindestenen blev rejst i 1927 ved den gamle førstelærerbolig i Asnæs, men i 1953 flyttet til gavlen ved den røde skolebygning på Storegade 21a, bygget i begyndelsen af 1900-tallet.

Indtil udgangen af juli var bygningen stadig lejet af AOF. Men fra den 1. januar 2019 kan lejere flytte ind i nyrenoverede lejligheder.

AOB Ejendomme A/S er ejet af Asnæs og Omegns Brugsforening. Leo Cordua er tidligere brugsdirektør, og den lokale brugs har i mange år engageret sig i det lokale ejendomsmarked. For et par år siden indrettede man således to lejligheder ovenover Storegade 24, som rummer en Røde Kors-butik. AOB Ejendomme A/S har omkring 40 lejligheder i Asnæs.

Leo Cordua oplever, at der stor efterspørgsel efter lejligheder i Asnæs, og han vurderer, at der er behov for 50 lejemål. Det bliver derfor ikke noget problem at leje de fire lejligheder ud. De bliver mellem 70 og 75 kvadratmeter. Stuelejlighederne har terrasse, og huslejen bliver 7400 kr. pr. måned plus vand og varme. Lejen for kvistlejlighederne bliver 6.6000 plus vand og varme.

Leo Cordua ser meget gerne et tættere samarbejde mellem lokale investorer og Odsherred Kommune, når det gælder boligudvikling.

- Vi vil gerne være med til at bygge flere lejligheder. Behovet for lidt billigere boliger er stort, men det kan ikke lade sig gøre, når omkostningerne for nybyggeri er større her. Derfor må vi i fællesskab, meget gerne sammen med kommunen, begrænse byggeomkostningerne. Et 100 kvadratmeter stort nybygget hus i Asnæs koster godt to mio. kr., men du kan kun få 1,2-1,3 mio.kr. for det, hvis du skal sælge i morgen. Vi har derfor brug for investorer, der vil kigge langt. Hvorfor skal du nøjes med en forrentning på fem procent i Asnæs, hvis du kan få otte i København eller Roskilde? Det kræver, at du har lokal interesse, eller du skal fjerne nogle af de andre omkostninger, herunder skaffe korte og sikre beslutningsprocesser, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk