18. august 2019
Jane Mette Nielsen og Kenneth Hansen forstår ikke hvorfor Mette Arnth Vadsager er blevet valgt fra til stillingen som skoleleder.
gallery icon

Se billedserie

Jane Mette Nielsen og Kenneth Hansen forstår ikke hvorfor Mette Arnth Vadsager er blevet valgt fra til stillingen som skoleleder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole i chok over nyansættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole i chok over nyansættelse
Opdateret 29. marts 2019 kl. 13:28
Odsherred - 29. marts 2019 kl. 12:05
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kom som et chok for de fleste lærere, pædagoger og andre ansatte på Sydskolen i Vig, da Odsherred Kommune torsdag formiddag meldte ud, at de har valgt ansætte tidligere forstander fra Idrætsefterskolen Klintsøgaard, den 54-årige Ib Kristensen, som bor i Holbæk.

Chokket blev ikke mindre af, at Odsherred Kommune ved en fejl kom til at udsende mailen for tidligt, så flere ansatte på skolen nåede at modtage mailen om nyansættelsen, inden direktør for velfærdsområdet, Rikke Blom, havde nået at orientere medarbejderne.

arrow Læs også: Efter 250 kram: Hårdt at sige farvel til eleverne

I forbindelse med den nye skolestruktur har Odsherred Kommune valgt, at ansætte nye skoleledere på skolerne i Vig og Højby.

I Højby bliver det Cecillie Vinther Allerelli fra Hønsinge, som får jobbet.

Hun var i forvejen pædagogisk afdelingsleder på Højby skole. Nuværende afdelingsleder på Sydskolen i Vig, Mette Arnth Vadsager, havde søgt stillingen som skoleder i Vig.

Hun har været afdelingsleder på skolen i seks år, hvor hun har arbejdet som lærer i 14 år.

Det blev fra mange sider taget som en selvfølge, at hun ville blive udpeget til stillingen. Tirsdag fik hun dog beskeden om, at hun var blevet fravalgt.

- Jeg kan kun sige, at jeg er dybt ked af det. Jeg synes, at vi har gjort det godt her på skolen. Vi scorer 94,7 procents tilfredshed i vores trivselsmåling, hvor gennemsnittet i Odsherred er 83,3. Vi har hævet elevtallet, og jeg synes vi har et fantastisk medarbejderteam. Så jeg er bestemt ked af det, siger Mette Arnth Vadsager.

Kenneth Hansen og Jane Mette Nielsen sidder i lærernes IT-lokale. Der er både tårer og vrede i øjnene hos dem begge.

- Jeg er rystet i min grundvold. Jeg kunne eksplodere indeni. Det er det vildeste justitsmord, jeg har set i mit liv, siger Kenneth Hansen, som har arbejdet på Vig Skole i fem år. Hans to børn, er elever på skolen.

Jane Mette Nielsen er kommet til skolen i Vig fra Højby for ikke så længe siden.

- Jeg valgte at komme til Vig, fordi lederteamet fungerer så godt, og det er en fantastisk skole, at arbejde på på grund af Mette, siger hun.

De to lærere fortæller om den positive udvikling skolen i Vig har været igennem, mens Mette Arnth Vadsager har været leder.

- Alle er tilfredse. Vi har lavt sygefravær. Vi er et ja-siger-samfund blandt børn og lærere, hvor ledelsen går foran med et godt eksempel. Hvorfor må det ikke fortsætte, siger Jane Mette Nielsen.

Kenneth Hansen frygter at fravalget af Mette Arnth Vadsager til posten som skoleder, vil skabe utryghed.

- Jeg kunne da frygte, at mange lærere vil søge nye stillinger, tage de bedste folk med sig. Der er allerede meget uro blandt medarbejderne. Det er trist, for vi ville være blevet en succeshistorie med Mette som skoleder, siger han.

arrow Vraget leder: Mit hjerte gik i tusind stykker
27. maj 2019 kl. 20:25 Opdateret: kl. 20:25
arrow Billeder: Elever sagde farvel til lederteam i Vig
27. maj 2019 kl. 12:41 Opdateret: kl. 12:40
arrow Første skoledag for elever og skoleleder
01. maj 2019 kl. 10:42 Opdateret: kl. 10:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk