23. september 2020
Litt-talk er et retorisk begreb, opfundet på Vallekilde Højskole - et 20 minutters skarpt skåret forfatter-oplæg. Snart er der igen Litt Talk-festival. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Litt-talk er et retorisk begreb, opfundet på Vallekilde Højskole - et 20 minutters skarpt skåret forfatter-oplæg. Snart er der igen Litt Talk-festival. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skarpe forfattere: 20 minutters taletid til hver på festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skarpe forfattere: 20 minutters taletid til hver på festival
Odsherred - 23. januar 2020 kl. 20:34
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Litt-talk er et begreb, opfundet på Vallekilde Højskole - et 20 minutters tæt og skarpt forfatter-oplæg. En litt-talk kan minde om højskolens morgensamling.

1.-2. februar er der igen Litt Talk-festival - den niende i rækken.

Ét af hovednavnene er forfatter Jonas Eika, der sidste år modtog Nordisk Råds Litteraturpris på 350.000 kr. for novellesamlingen »Efter Solen«.

I den berømte foredragssal kommer publikum helt tæt på forfattere og digtere, veletablerede og upcomings, helt ind i deres skriveproces, ordvalg, livshistorier.

Ud over Jonas Eika er en række danske forfattere på plakaten, blandt andre Birgithe Kosovic og Alberte Winding.

Programmet spænder vidt, fra etablerede, erfarne navne som Peter Laugesen, der debuterede i 1967, til debutanter som Duncan Wiese og forfatterspirer fra Forfatterskolerne på Midt- og Vestsjælland og højskolens forfatterlinje.

- Som samfund står vi jo overfor en række store kriser, og de afspejler sig selvfølgelig i kunsten og i litteraturen.

- Gennem 11 talks vil forfatterne og publikum i fællesskab undersøge, hvordan litteraturen spejler kriserne i samfundet, siger Simon Fruelund, Litt Talks kunstneriske leder.

Publikum vil blandt andet kunne opleve en »talk« med Birgithe Kosovic, som har skrevet om krigene på Balkan i »Det dobbelte land« og om samarbejdspolitikken under 2. Verdenskrig i »Den inderste fare«, og Jonas Eika, der står for en litteratur, som både er politisk og aktivistisk.

Det understregede han med sin stærkt regeringskritiske takketale ved modtagelsen af Nordisk Råds Litteraturpris.

På festivalen møder publikum også digteren Glenn Christian, kendt for sprogligt at være optaget af det syrede, grusomme og frastødende.

Alberte Winding, der for voksne har udsendt romanen »Tisvilde Strand« og i 2018 erindringerne »Kastevind«, og Malene Sølvsten, der har udgivet den prisbelønnede fantasy-trilogi »Ravnenes hvisken«, vil åbne programmet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk