22. oktober 2021
Skamlebæk Radio - her afbilledet før masterne blev fjernet - var på tale som en potentiel beliggenhed for et samlet kunst- og kulturhistorisk museum i Odsherred. Privatfoto.
Skamlebæk Radio - her afbilledet før masterne blev fjernet - var på tale som en potentiel beliggenhed for et samlet kunst- og kulturhistorisk museum i Odsherred. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skamlebæk Radio - Odsherreds Louisiana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skamlebæk Radio - Odsherreds Louisiana
Odsherred - 07. maj 2020 kl. 06:33
Af Marianne Nielsen

Mens økonomiudvalget går og pusler med salgsmateriale til Annebjerggaard, der huser kulturhistorisk museum, får kultur- og folkeoplysningsudvalget i næste uge en status på arbejdet med at finde en fremtidig placering til museerne i Odsherred.

arrow Læs også: En langvarig proces at samle museer

Der har ellers været stille udadtil omkring sagen i flere år, men i skuffen med ideer ligger en fire år gammel drøm om at skabe et odsherredsk Louisiana idyllisk placeret ved vandet, hvor kultur, kunst og geologien kunne spille sammen.

Det fortæller byrådsmedlem for Venstre, Erik Winther i en artikel i Nordvestnyt torsdag.

Han var i sidste halvdel af 2016 var med i en arbejdsgruppe i udvalget, der skulle se på mulige placeringer af kulturhistorisk museum.

- Alle var enige om, at det mest oplagte sted var Skamlebæk Radio. Det kunne blive Odsherreds Louisiana lige ved vandet og med mange kvadratmeter. Man ville lade Malergården være, hvor den er, fordi den både har historien og beliggenheden. Kunstmuseet i Asnæs og Kulturhistorisk Museum skulle så ned på Skamlebæk, hvor der også ville være mulighed for at skabe arbejdende værksteder og for at kunsthåndværkere kunne være der også, fortæller han og medgiver, at placeringen også ville give udfordringer, blandt andet fordi området er udpeget som Natura2000-område og naboer, der skulle tages hensyn til.

Præcist hvilke lokationer, der blev kigget på, da arbejdsgruppen var på rundtur den 26. oktober 2016, vil centerchef for kultur og borger, Eva Ormstrup ikke oplyse med henvisning til, at der er tale om fortrolige og interne arbejdspapirer.

Erik Winther husker dog, at han og de øvrige i arbejdsgruppen blandt andet kiggede på Kårup Tømmerhandel, og på mulighederne for at rokere om på placering af musikskole og ungekulturhus i Asnæs.

Selvom der udadtil ikke umiddelbart synes at være arbejdet videre med ideerne fra dengang, så er det ikke tilfældet, oplyser kommunaldirektør Torben Greve.

- Da arbejdsgruppen slap det dengang, der begyndte arbejdet med en prioritet de lagde for dagen, og det har vi arbejdet med lige siden. Udvalget bliver orienteret om status på det arbejde næste uge. Så kan vi sige meget mere, siger han.

arrow Må ud i ny udbudsrunde for at få museumsbygninger solgt
06. december 2020 kl. 11:50 Opdateret: kl. 16:29
arrow Tiden løber ud: Sidste chance for at byde på museumsbygninger
23. november 2020 kl. 06:28 Opdateret: kl. 07:18
arrow Pæn interesse for historiske bygninger med liebhaver-potentiale
29. september 2020 kl. 17:41 Opdateret: kl. 12:31
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk