13. december 2019
Ægholm Plantage er en blandet løv- og nåletræsskov på ca. 10 ha. På tirsdag skal miljø- og klimaudvalget tage stilling til, om skoven skal være uberørt i fremtiden.
gallery icon

Se billedserie

Ægholm Plantage er en blandet løv- og nåletræsskov på ca. 10 ha. På tirsdag skal miljø- og klimaudvalget tage stilling til, om skoven skal være uberørt i fremtiden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal være uberørt skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal være uberørt skov
Odsherred - 09. august 2019 kl. 08:23
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ægholm Plantage - Kommuneskoven i daglig tale - er Odsherreds største skov. Og den skal måske have status som uberørt skov.

På tirsdag skal miljø- og klimaudvalget taget stilling til, om skoven skal have denne status.

Ægholm Plantage er en blandet løv- og nåletræsskov på ca. 10 ha. Skoven ligger som en ø i Lammefjorden med lang afstand til nærmeste naturområder. Det betyder, at plantagen har stor betydning for den lokale biodiversitet.

Forslaget om at give skoven status som uberørt har været til høring hos flere foreninger. Ole Hansen, Danmarks Jægerforbund, støtter ikke forslaget. Han peger på, at skoven i sin tid blev plantet af lokale borgere og senere foræret til Hørve Kommune, som senere blev en del af Dragsholm og i dag Odsherred Kommune. »Jeg er helt sikker på, at det ikke er givernes ønske, det man nu er i gang med«, skriver Ole Hansen, som fortsætter: »Hvorfor ødelægge noget for en masse borgere og andre i den sydlige del af Odsherred Kommune, som dagligt færdes der«.

Naturstyrelsen Midtsjællands leder, Jens Peter Simonsen, bakker op om forslaget, og det samme gør formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Odsherred, Nora Tams, og Lasse Braa fra Dansk Ornitologisk Forenings lokalafdeling.

Ifølge forslaget fra forvaltningen er det meningen, at skoven forsat skal kunne bruges som hundetræningsområde i samme omfang som hidtil - og skoven skal fortsat skal være tilgængelig for gæster.

Lasse Braa advarer dog imod at bruge skoven til hundetræning. Skoven er ikke så stor, og «fugle og andre større dyr, der bliver skræmt af hundene, vil derfor have meget dårlige betingelser, og hundene vil helt sikker have en negativ indflydelse på biodiversiteten for de disse dyregrupper«, skriver han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk