2. juli 2020
Husk at ønske, lød opfordringen til folkemøde-gæsterne, når de gik igennem skulpturen på Den Rytmiske Højskole. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Husk at ønske, lød opfordringen til folkemøde-gæsterne, når de gik igennem skulpturen på Den Rytmiske Højskole. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal folke-skulpturen hedde Ønskeportalen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal folke-skulpturen hedde Ønskeportalen?
Odsherred - 12. september 2018 kl. 20:19
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den folkelige, katedral-formede portal- skulptur, der blev produceret i forbindelse med Folkemødet i Odsherred efter Martin Nybo Jensens idé-oplæg, har endnu ikke fået et navn. Men de beslægtede navne som »Drømmeportalen« og »Ønskeportalen« er i spil, fortæller ophavsmanden.

- På folkemødet jokede vi med, at folk skulle huske at ønske, når de gik igennem portalen. Så kom der en lille dreng, og han fik julelys i øjnene, da han skulle ønske. Senere sagde han: Jeg elsker »Ønskeportalen«. Så han har jo i hvert fald døbt den for sig selv. Nu må vi se, hvilke andre navne, der kommer i spil. Men »Ønskeportalen« er et godt bud, siger Martin Nybo Jensen.

Der er tradition for, at bygninger, skure og samlingssteder får sjove navne på Den Rytmiske Højskole. For eksempel har det amfi-formede samlingssted foran koncertsalen fået navnet »Verdens navle«.

- Det kan meget vel være, at højskole-eleverne kommer med det bedste bud på et navn til portalen, siger Martin Nybo Jensen.

Torsdag skal alle højskole-eleverne udsmykke klinker, der skal sættes op indvendigt i portalen sammen med dem, der blev kreeret på folkemødet.

I alt skal der mures 500 klinker op - mange af dem blev udsmykket på folkemødet.

Udvendigt skal skulpturen filtses og hvidkalkes. De kreativt udsmykkede klinker skal glaseres med en hvid begitning og brændes på Martin Nybo Jensens keramikværksted i Nykøbing.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk