19. oktober 2018
Om det bliver en Adelskov eller en Egeskov, der sætter sig på borgmesterkontoret de næste fire år afgøres på tirsdag. Torsdag aften mødtes de til en sidste direkte duel inden krydserne sættes. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Om det bliver en Adelskov eller en Egeskov, der sætter sig på borgmesterkontoret de næste fire år afgøres på tirsdag. Torsdag aften mødtes de til en sidste direkte duel inden krydserne sættes. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal det være en Egeskov eller en Adelskov?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal det være en Egeskov eller en Adelskov?
Odsherred - 16. november 2017 kl. 22:27
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal Odsherred være en socialdemokratisk Adelskov, hvor underskoven vokser og giver lys til det der vokser nedefra og giver et nært fællesskab, eller en Venstreliberal Egeskov, der har både store og små træer med spirende vækst i bunddækket?

Det billedrige spørgsmål dannede indgangsreplikken ved det sidste i rækken af vælgermøder i Pakhuset torsdag aften. Denne gang alene en duel mellem de to borgmesterkandidater, Thomas Adelskov (S) og Morten Egeskov (V) med hovedvægten lagt på et fremadrettet perspektiv på blandt andet erhvervspolitikken og uddannelse.

Hvad angår erhvervspolitikken, så var både Adelskov og Egeskov enige om at sidstepladsen på Dansk Industris liste over erhvervsvenlige kommuner ikke var tilfredsstillende.

- Det er især håndværkerne, som har været utilfredse med den måde vi har udbudt vores kommunale opgaver på. Det er vi i fuld gang med at ændre på, og vi har en rigtig god dialog med Odsherred Erhvervsforum, som vi har indgået en aftale med, blandt andet om at skabe en distributionskanal, så for eksempel køknerne på plejecentrene kan modtage lokale råvarer, lød det fra Thomas Adelskov, som også nævnte, at byggesagsbehandlingen kunne blive hurtigere.

Morten Egeskov mente, at problemet ikke var de politikker, der er vedtaget. Det er måden de bliver udført, eller rettere ikke udført på, og refererede til Ikast-Brande Kommune, hvor borgmesteren blev orienteret om henvendelser fra virksomheder.

- Der synes jeg vi mangler noget. For eksempel kunne vi have været hele balladen om en Netto i Fårevejle foruden, hvis der havde været politisk bevidsthed om at der havde været en henvendelse fra en virksomhed. Så havde man ikke siddet og sagsbehandlet i månedsvis på et forkert grundlag, sagde han.

Egeskov så også gerne at der var mere smidighed i sagsbehandlingen og friere rammer til små iværksættere, mens Adelskov vil satse på en type virksomheder, man ikke kan flytte, for eksempel indenfor fødevarer, turisme.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk