22. oktober 2021
Maj D?s sol-skulptur »A Dusin Sun«, skabt til Folkemødet i Odsherred på Den Rytmiske Højskole, skal på turné i Odsherred. 							     Foto: Lars Gjerlufsen
gallery icon

Se billedserie

Maj D?s sol-skulptur »A Dusin Sun«, skabt til Folkemødet i Odsherred på Den Rytmiske Højskole, skal på turné i Odsherred. Foto: Lars Gjerlufsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skabt af skrald: Snart kører en kæmpestor, moderne solvogn på turné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skabt af skrald: Snart kører en kæmpestor, moderne solvogn på turné
Opdateret 19. september 2021 kl. 06:36
Odsherred - 18. september 2021 kl. 20:21
Af Stefan Andreasen

SMiljø-kunstner Maj D's store sol-skulptur, fremstillet til Folkemødet i Odsherred på Den Rytmiske Højskole af tusindvis af stykker plastik i gul og orange - skal på turné rundt i lokalområdet.

En moderne solvogns-fortolkning.

- Sol-skulpturen har allerede vakt stor begejstring og sender med sit lys i mørket et stærkt budskab om bæredygtighed, klimabevidsthed og nyt håb. Den kommunikerer i billeder og følelser og efterlader dybe indtryk, udtaler Maj D i et opslag på Facebook.

Hun og højskoleforstander Lars Gjerlufsen opfordrer interesserede til at henvende sig, hvis de har en god idé til, hvor skulpturen kan stilles op på turnéen.

- Det kan være en virksomhed, byplads, genbrugsplads, institution, mark eller et andet sted, som fortjener at blive lyst op af solen i en aftalt periode, lyder det fra kunstneren.

Kunstneren og højskoleforstanderen vil gennemgå forslagene og lægge en turné-plan.

Den kæmpestore, gul-orange solkugle, 3,6 meter i diameter, er skabt til folkemødet af 5000 stykker indsamlet og farvekoordineret plastik fra Odsherreds genbrugsstationer, og monteret på et net.

Unge frivillige fra en række lande har vasket, udskåret og boret huller i stykkerne og monteret dem sammen med 1600 lysdioder.

Sol-skulpturen er en stor, lysende tidskapsel.

Når man går på opdagelse i overfladens fragmenter, dokumenterer de vores enorme forbrug af plastik.

Samtidig er skulpturen et kunstnerisk bud på, hvordan man med fantasi, metodisk fingerfærdighed, tålmodighed og blik for formgreb kan forvandle skrald til et lysende symbol på håb.

Værket er realiseret i samarbejde med Martin Hagbart Madsen, som har beregnet, håndvalset og svejset konstruktionen, der får solen til at svæve fra jorden.

Han er også ophavsmand til værkets navn »A Dusin Sun«.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk