21. november 2018
Thorstein Thomsen fjollede igennem til åbningen af litteratur- og læsefestivalen. I de kommende dage skal han lede workshopper.
gallery icon

Se billedserie

Thorstein Thomsen fjollede igennem til åbningen af litteratur- og læsefestivalen. I de kommende dage skal han lede workshopper.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjove fjollerier for de små åbnede festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjove fjollerier for de små åbnede festival
Odsherred - 14. november 2017 kl. 09:05
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing)« lød det fra rå-swingende North West Percussion fra Odsherred Musikskole, anført af H.C. Mogensen, og dermed var banen kridtet op for den tidligere rockmusiker Thorstein Thomsen, nu digter, fortæller og omkringfarende fjollerik, da han mandag åbnede Litteratur- og læsefestival i Odsherred.

Det foregik på Sydskolen afd. Asnæs, hvor de små indskolings-ører lyttede til lidt af hvert - ikke helt stuerent, men noget så vidunderligt fjollet.

- I skal ikke gå hjem og gøre alt, hvad der bliver sagt i mine historier. Det ved I godt? forsikrede Thorstein Thomsen sig, efter at han havde fjolle-rimet om, at »klasselærer Kaj blev spist i går, nogle ment', han smagte som et får«. Eller gengivet Karl Kleiners advarsel om, at hans hovede var blevet større end et tårn af lektier.

I en hæsblæsende rap lærte han ungerne at brygge en fantasifuld undskyldning sammen til læreren, når de kommer for sent i skole. Og så var der fortællingen om Claus, der havde det mest kaotisk rodede værelse, men der var system i rodet. Og en gammel ostemad med larver i, gav jo bare frisk kødsmag.

Og udtrykket »Kør svinet«?
- Sådan sagde vi i rockbranchen, når vi fyrede den af, forklarede Thomsen.

Til slut kørte North West Percussion »svinet« med fuld udrykning - temaet fra »Beverly Hills Cup«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk