24. juni 2021
Der er blevet produceret minkfoder i Stårup ved Højby siden  1963, men torsdag blev der med kort varsel lukket ned for Sjællands Pelsdyrfoder a.m.b.a.
Der er blevet produceret minkfoder i Stårup ved Højby siden 1963, men torsdag blev der med kort varsel lukket ned for Sjællands Pelsdyrfoder a.m.b.a.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællands eneste producent af minkfoder lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællands eneste producent af minkfoder lukker
Odsherred - 16. oktober 2020 kl. 00:13
Af Helene Nielsen

Sjællands eneste producent af minkfoder, Sjællands Pelsdyrfoder a.m.b.a. på Gl. Nykøbingvej i Stårup ved Højby, har indstillet produktionen med kort varsel. En tidligere medarbejder skriver på Facebook, at han er blevet fyret efter 33 år, fordi firmaet er lukket. Det har ikke været muligt at få oplyst, om lukningen er sket af økonomiske årsager, eller der er en sammenhæng med covid-19-smitte hos mink. Nordvestnyt har været i kontakt med selskabets direktør, Jesper Ilsø og flere af de minkavlere, som er medejere af Sjællands Pelsdyrfoder, men ingen af dem har ønsket at udtale sig nærmere om sagen før fredag. En minkavler siger til Nordvestnyt, at der ikke vil være anden udvej end at pelse minkene, hvis der ikke længere produceres minkfoder på Sjælland.

arrow Læs også: Derfor er Sjællands eneste producent af minkfoder truet af lukning

Minkfoder har tidligere været under mistanke for at være årsag til spredning af coronasmitte blandt minkfarme, men den mistanke afvises af Fødevarestyrelsen.

Der er blevet produceret minkfoder i Stårup siden 1963. I 1971 blev den overtaget af landmand Henry Sørensen som etablerede Stårup Fodercentral A/S. Efter Henry Sørensens bortgang i 1995, blev der indgået forhandlinger med sjællandske minkavlere om en overtagelse af fodercentralen og det producentejede selskab Sjællands Pelsdyrfoder a.m.b.a. blev etableret. Foderstofcentralen producerer og leverer foder til minkavlere på Sjælland, øerne og Bornholm. Virksomheden har ti ansatte.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk