21. maj 2019
Hvis man ser den sjældne fisk ligge død et sted, så opfordrer Zoologisk Museum til at de bliver kontaktet. Foto: Klaus Bjerre
gallery icon

Se billedserie

Hvis man ser den sjældne fisk ligge død et sted, så opfordrer Zoologisk Museum til at de bliver kontaktet. Foto: Klaus Bjerre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjælden fisk spottet: Efterspurgt på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjælden fisk spottet: Efterspurgt på museet
Odsherred - 17. maj 2018 kl. 16:04
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den mørkviolette svømmer hedder en almindelig sortfisk, men den er alt andet end almindelig i vores farvande, for normalt har den hjemme i Atlanterhavets dybder, og derfor var det ganske usædvanligt da Klaus Bjerre mandag den 7.maj om eftermiddagen spottede den under en badetur ved Rørvig.

Det siger Henrik Carl, fra Zoologisk Museum, og hvis han skal give en årsag til det yderst sjældne fiskebesøg, så lyder diagnosen på almindelig forvirring eller måske sygdom, og skulle det sidste være tilfældet så er det ikke umuligt, at fisken ligger død et sted, og så er museumsmanden klar til at springe i bilen og hente den til museets samlinger, for den er særdeles sjælden.

Klaus Bjerre har fået sat artsnavn på fisken, og da han er en særdeles dygtig fuglefotograf, var han ikke sen til at forevige fisken med sin iphone.

- Dagen efter blev jeg ringet op af Henrik Carl, fra Zoologisk Museum, der fortalte at fisken er så sjælden at museet ikke har kunne skaffe en i de knap 10 år, hvor de har kortlagt udbredelsen i forbindelse med projektet Atlas over danske saltvandsfisk, siger han til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk