23. september 2020
Medicinalvirksomheden Lundbeck er blevet kategoriseret som en risikovirksomhed, men nu er sikkerheden godkendt af Miljøstyrelsen. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Medicinalvirksomheden Lundbeck er blevet kategoriseret som en risikovirksomhed, men nu er sikkerheden godkendt af Miljøstyrelsen. Foto: Mik
Foto: Christian Mikkelsen(Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikkerheden er i top på Lundbeck

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikkerheden er i top på Lundbeck
Odsherred - 22. januar 2020 kl. 15:34
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lundbecks produktionsfabrik i Lumsås er en risiko-virksomhed, blandt andet på grund af dets brug af opløsningsmidler i medicinfremstillingen, der opvarmet til kogepunktet bliver til potentielt farlige gasarter.

Miljøstyrelsen har truffet beslutning om at indplacere Lundbeck fabrikken som kolonne-3 risikovirksomhed, hvilket blandt andet har betydet, at Lundbeck har skulle levere en sikkerhedsrapport, der skal godkendes af Miljøstyrelsen.

Den rapport leverede virksomheden den 19.december, og nu har den fået Miljøstyrelsens godkendelse, hvilket glæder den lokale Lundbeck direktør, Steen Søgaard.

»Vi er glade for afgørelsen, der som forventet er en accept af sikkerhedsforholdene omkring Lundbeck i Odsherred. Lundbeck var også tidligere en såkaldt risikovirksomhed, og efter en årrække udenfor denne kategori blev vi det igen den 27.februar 2018. Nu har en række myndigheder fundet, at forholdene er i orden,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Også kommunedirektør Torben Greve, fra Odsherred Kommune, er glad for sikkerhedsgodkendelsen.

»Set med vores øjne er det meget positivt, og det er rigtig godt, at vi nu har fået bekræftet at sikkerhedsniveauet på fabrikken er ok, og at virksomheden har styr på deres processer på en betryggende måde,« siger han til Nordvestnyt.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk