26. februar 2021
Fredag den 14.februar blev en 29-årig kvinde trafikdræbt, da hun blev påkørt af en vanvidsbilist op af Rødhøj ved Asnæs. Foto: Thomas Olsen
Fredag den 14.februar blev en 29-årig kvinde trafikdræbt, da hun blev påkørt af en vanvidsbilist op af Rødhøj ved Asnæs. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtet for trafikdrab stod alene med øl-historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtet for trafikdrab stod alene med øl-historie
Odsherred - 03. marts 2020 kl. 06:30
Af Martin Hoffmann Kønig

Da en 28-årig kvinde, fra Grevinge, blev trafikdræbt fredag den 14.februar klokken 18.52 på Rødhøj i Asnæs, blev hendes 30-årige mand og 1-årige søn samtidig kvæstede.

Manden, der var passagerer i bilen, blev bragt til Rigshospitalet med benbrud og indre kvæstelser, mens parrets lille dreng blev bragt til Holbæk Sygehus for whiplash skader.

arrow Læs også: Ulykkesvej skal granskes efter trafikdrab

Ifølge Midt- og Vestsjællands politi, er manden fortsat indlagt, men lægerne vil i den nærmeste tid vurdere, hvorvidt han er egnet til at blive udskrevet, så han kan deltage i bisættelsen af sin kone, hvilket foregår på lørdag i Vallekilde Kirke.

Da den 23-årige mand blev anholdt og sigtet for den fatale vanvidskørsel, var han flygtet fra ulykkesstedet og havde, efter et ophold hos en ven, søgt hjælp på Holbæk Sygehus, fordi han havde forstuvet sin ene hånd og fod.

Ifølge retsbogen fra det retsmøde, der blev holdt dagen efter ulykken i Retten i Holbæk, fik manden målt en alkoholpromille på 1,06, hvilket han i grundlovsforhøret forklarede med, at han havde drukket to eller tre guldøl efter ulykken.

En forklaring, som den ven, han skulle have drukket øllene hos, ikke kunne bekræfte, og dette lagde byretsdommeren også vægt på, da hun traf beslutning om at varetægtsfængsle manden.

I retsbogen kan man læse, at dommeren slår fast, at der var en »begrundet mistanke om, at sigtede har gjort sig skyldig i spirituskørsel,« og samtidig slog dommeren fast, at den sigtede tidligere er dømt for spirituskørsel og at der derfor er grunde til at frygte, at han på fri fod vil begå den slags kriminalitet igen.

arrow Borgmester efter trafikdrab: Der må gøres noget på Rødhøj nu
25. februar 2020 kl. 06:45 Opdateret: kl. 17:20
arrow Fængslet for dødskørsel har spiritusdom
23. februar 2020 kl. 09:16 Opdateret: kl. 15:36
arrow Påkørt mand fortsat indlagt på Rigshospitalet
22. februar 2020 kl. 16:14 Opdateret: kl. 16:16
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk