2. december 2020
Kommunaldirektør Claus Steen Madsen, har sammen med resten af hovedudvalget i Odsherred Kommune, sat gang i en proces for at stramme retningslinjerne for håndtering af sexisme op. Foto: Allan Nørregaard
Kommunaldirektør Claus Steen Madsen, har sammen med resten af hovedudvalget i Odsherred Kommune, sat gang i en proces for at stramme retningslinjerne for håndtering af sexisme op. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sexisme: Slut med at »lade det ligge«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sexisme: Slut med at »lade det ligge«
Odsherred - 29. oktober 2020 kl. 06:32
Af Marianne Nielsen

- Ingen må være i tvivl om hvor de skal gå hen, hvis de er udsat for sexisme eller krænkelser. Man skal gå videre med alt, og det er slut med at få besked om at lade det ligge.

arrow Læs også: Står frem om sexkrænkelser: Vi skal tale åbent om det

Så klar er meldingen fra kommunaldirektør Claus Steen Madsen efter et møde i kommunens hovedudvalg tidligere på ugen.

På mødet var kommunens retningslinjer omkring håndtering af sexisme på dagsordnen foranlediget af artikler bragt i Nordvestnyt, hvor en tidligere kommunalt ansat, Paya Hauch Fenger, blev udsat for krænkelser af eksterne samarbejdspartnere, men efterfølgende blev bedt om at »lade det ligge«, da hun betroede sig til en kvindelig overordnet.

Hovedudvalget har nu nedsat en hurtigtarbejdende gruppe af ledere og medarbejdere, som skal se på retningslinjerne.

-Arbejdsgruppen skal arbejde hurtigt, og komme med et nyt forslag til retningslinjer på området, for de trænger helt klart til at blive strammet op, siger Claus Steen Madsen, der som kommunaldirektør er formand for hovedudvalget.

Skal tale højt om det

Allerede inden hovedudvalgsmødet varslede kommunaldirektøren at de nuværende retningslinjer for håndtering af vold og chikane ikke i tilstrækkeligt omfang forholder sig til sexisme.

Mens arbejdsgruppen drøfter nye og tidssvarende retningslinjer er emnet også sendt ud i hele MED-systemet til drøftelse.

- Vi skal tale højt om det her. Og derfor bliver det sendt ud til MED-udvalgene, uddyber Claus Steen Madsen.

Eksplicit i APV fremover

Hovedudvalget er kommunens øverste medindflydelses- og medbestemmelsesudvalg og det øverste udvalg på arbejdsmiljøområdet. Det er sammensat af ledelsesrepræsentanter, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter.

Hvert andet år gennemfører kommunen en APV-undersøgelse, hvor medarbejderne har mulighed for at tilkendegive oplevelser af enhver karakter, herunder også sexisme.

Men når den næste APV (arbejdspladsvurdering), lander på medarbejdernes skriveborde, bliver det gjort eksplicit, at oplevelser med sexisme skal indberettes - så kommunen kan reagere og håndtere og få bugt med adfærden.

arrow Sexkrænkelser chokerer: Helt uacceptabelt
10. oktober 2020 kl. 08:01 Opdateret: kl. 14:44
arrow »Har du lyst til sex på skrivebordet?«
10. oktober 2020 kl. 08:01 Opdateret: kl. 14:44
arrow Kvinder bliver ikke krænket i byrådet i Odsherred
09. oktober 2020 kl. 14:33 Opdateret: kl. 15:25
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk