17. september 2019
Via konti i Danske Bank kunne en række unge, ifølge anklagemyndigheden, begå mandatsvig for omkring 373.000 kr.
gallery icon

Se billedserie

Via konti i Danske Bank kunne en række unge, ifølge anklagemyndigheden, begå mandatsvig for omkring 373.000 kr.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks tiltalt for bank-snyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks tiltalt for bank-snyd
Odsherred - 26. marts 2019 kl. 08:28
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag skulle Retten i Holbæk tage fat på en sag, hvor seks unge - fem mænd og én kvinde, alle født mellem 1990 og 1993 - stod tiltalt for 15 forhold.

Behandlingen af sagen blev dog udsat, da en af de tiltalte ikke var mødt op i retten. Tre af de seks havde på gerningstidspunktet bopæl i Odsherred. Fire af de femten forhold drejer sig om mandatsvig efter straffelovens § 280.

De fire forhold vedrørende mandatsvig gav Danske Bank et formuetab på henholdsvis 60.000 kr., 67.000 kr., 66.000 kr. og 180.000 kr. - i alt 373.000 kr.

De unge er tiltalt for i forening eller efter forudgående aftale at have skaffet sig uberettiget vinding ved at have misbrugt en konto, som én af de seks havde oprettet.

Ifølge anklageskriftet foregik mandatsviget i de første måneder af 2015 - altså for omtrent fire år siden.

Fremgangsmåden var alle fire gange nogenlunde den samme: En af de seks havde en konto hos Danske Bank, og der blev sat penge ind på kontoen, og pengene blev brugt til at købe aktier for. I første omgang var det aktier i Novo Nordisk. Men inden købesummen blev trukket fra kontoen, blev et beløb på omkring 25.000 kr. overført til en anden konto,som vedkommende havde. Og fra denne konto blev der så købt aktier i Christian Hansen Holding - også for et beløb til omkring 25.000 kr. Men inden beløbet blev trukket, blev pengene overført til endnu en konti, hvorfra der blev købt aktier i Vestas Wind System, men inden disse blev betalt, blev der overført 39.000 kr. til en fjerde konto, hvorfra pengene senere blev overført til en af de tiltalte. De købte aktier blev afhændet og værdierne fordelt mellem de tiltalte.

Sagen genoptages mandag den 8. april.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk