7. marts 2021
Med podie-opbygning vil der blive plads til 250-275 publikummer i Odsherred Teaters nye sal i Nykøning Sjælland. - når podierne tages væk kan salen rumme op til 350. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Med podie-opbygning vil der blive plads til 250-275 publikummer i Odsherred Teaters nye sal i Nykøning Sjælland. - når podierne tages væk kan salen rumme op til 350. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se teaterbyggeri indefra: Ny teatersal skal kunne matche scener i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se teaterbyggeri indefra: Ny teatersal skal kunne matche scener i København
Odsherred - 24. januar 2021 kl. 17:44
Af Stefan Andreasen

Med 7,5 meter til loftet, en scenedybde på ni meter og fleksibel publikums-opbygning vil Odsherred Teaters nye teatersal kunne rumme store turné-forestillinger og spændende, alternative scenografier.

- Lige nu er det mest nogle grå betonrum, så det er svært at forestille sig, hvad det skal blive til, men det bliver godt. Vildt godt, siger teaterchef Simon Vagn Jensen, Odsherred Teater, om teatersals-byggeriet i Nykøbing Sjælland, der er nået til den indvendige etape.

Teatersalen bliver med en lofthøjde på 7,5 meter og kommer til at ligge som en kube, en »glødende teater-lampe«, i midten af den nye bygning, og vil kunne ses som en gylden kerne gennem glas-facaden fra p-pladsen i Holsts Have.

Inde bag vinduerne vil der være værksted med 4,5 meters lofthøjde og ovenpå garderobe og skuespiller-lounge.

Den nye teatersal, med ni meter dyb scene, vil kunne rumme, når Teater & Musik Odsherred inviterer Det Kgl. Teater på gæstespil eller får besøg af Folketeatrets store turné-forestillinger.

- Vi vil blive målt med de københavnske teater-scener, og med den nye teatersal skal vi kunne matche dem og deres forskellige måder at bruge teater-rummet.

- Vi skal kunne tiltrække spændende scenografer til at arbejde med vores forestillinger, siger teaterchefen.

Efter planen kan byggeriet overdrages til teatret i sensommeren, hvorefter der vil være en indretnings- og indkøringsperiode.

- Håndværkerne er nået langt. I det rum, der bliver til teatersalen, kan man se trapperne ude i hver side nu. Ligesom i salen i Annebergparken bliver publikum ledt ind i den nye sal oppe på øverste niveau - i niveau med gågaden - og sidder på podier, der går skråt nedad mod scenen på gulvet, forklarer Simon Vagn Jensen.

Teatersalen bliver som i den gamle teatersal i Annebergparken i Nykøbing en black box, der dog får svalegang over scene-området.

- Det giver en masse sjove muligheder i scenografien, siger Simon Vagn Jensen.

Publikums-podierne kan skilles og køres væk, så salen kan indrettes på nye, spændende måder.

- Vi er gået efter en fleksibel sal, fordi Odsherred Teater er en type teater, der kan finde på at lave en forestilling som »Pim og Theo«, hvor publikum går rundt på gulvet, og hvor der også er udstilling, siger teaterchefen.

Med podie-opbygning vil der blive plads til 250-275 publikummer. Når podierne tages væk kan salen rumme op til 350, fordi der også vil kunne reguleres på de ni meters scenedybde og noget af pladsen inddrages til publikum. Det vil kunne bruges i alternative teater-forestillinger, shows med kendte standup-komikere og til koncerter.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk