5. marts 2021
Tømrernes arbejde med at fremstille prototyper af kunstnernes udkast til nyfortolkninger af shelters og bord-bænke-sæt fortsætter nu. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Tømrernes arbejde med at fremstille prototyper af kunstnernes udkast til nyfortolkninger af shelters og bord-bænke-sæt fortsætter nu. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se stor billedserie: Nye spændende fortolkninger af shelteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se stor billedserie: Nye spændende fortolkninger af shelteren
Odsherred - 18. januar 2021 kl. 06:25
Af Stefan Andreasen

På grund af corona-restriktionerne måtte Aneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland aflyse en performance, hvor en scenograf, en indretningsarkitekt, en landskabsarkitekt og tre billedkunstnere skulle vise udkast til nytolkninger af klassikerne shelteren og bord-bænke-sættet.

Men tømrernes arbejde med prototyperne er fortsat trods aflysningen, oplyser Gitte Klausen, direktør i Anneberg Kulturpark.

- Nu arbejder vi stille og roligt videre med prototyperne - og håber på, at verden åbner op igen engang efter påske.

- Når det sker, planlægger jeg at holde et arrangement, hvor overskriften bliver »Istidsruten«. Jeg har aftalt med kunstnerne, at de præsenterer deres designs på det tidspunkt, fortæller Gitte Klausen.

Kunstprojektet er støttet med 75.000 kr. fra Istidsrutens pulje til pausesteder og Slots- og Kulturstyrelsens aktivitetspulje for kulturaktiviteter og er blevet til i et samarbejde mellem Anneberg Kulturpark, der også bidrager økonomisk, og Geopark Odsherred.

Budgettet på i alt 350.000 kr. dækker honorar til kunstnerne, fremstilling af fem prototyper og produktion af fem færdige sheltere og fem bord-bænke-sæt, der alle vil blive opstillet i Anneberg Kulturpark.

Der skal være tydelig inspiration af istid og istidslandskab i nyfortolkningerne, der fremover skal være signaturer og pause-steder for cykelruten Istidsruten og Geopark Odsherred.

Designet skal være enkelt, så folk med praktisk håndelag selv kan fremstille det, og materialerne skal så vidt muligt være naturlige.

De inviterede, kreative deltagere er billedkunstnerne Casper Aguila, Jakob Holmqvist og Rasmus Strange, udstillings-scenograf Annemarie Fiig, indretningsarkitekt Stefan Poulsen, og landskabsarkitekt Knud Kappel.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk