25. november 2020
Vi ser frem til at komme med i et stærkt partnerskab, siger borgmester Thomas Adelskov. Foto: Per Christensen
Vi ser frem til at komme med i et stærkt partnerskab, siger borgmester Thomas Adelskov. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se hvornår Odsherred skal være co2 neutral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se hvornår Odsherred skal være co2 neutral
Odsherred - 20. november 2020 kl. 06:33
Af Jesper Danscher

Odsherred Kommune er blandt de nu 46 kommuner, som indgår i et partnerskab 2020-2023 med Realdania og regionerne om DK2020 med den ambition, at der bliver udarbejdet klimaplaner i alle landets kommuner.

- Vi ser frem til at komme med i dette stærke partnerskab for at styrke vores klimaindsatser lokalt, så vi inden 2050 kan blive klimaneutral kommune og dermed medvirke til den nationale målsætning om ikke at udlede mere CO2 end vi optager og samtidig få udarbejdet en ny samlet klimahandlingsplan, siger borgmester Thomas Adelskov i en pressemeddelelse.

Den Grønne tænketank CONCITO er videnspartner og overordnet projektleder for projektet, der indebærer individuelt vejledningsforløb, der skal understøtte kommunen i at udarbejde klimaplan, der viser vejen mod netto-nul udledning i 2050 i overensstemmelse med Parisaftalens målsætninger.

Konkret skal samarbejdet og partnerskabet bruges til at opdatere kommunen strategiske energiplan fra 2015 og Klimatilpasningsplan fra 2014 med en ny, opdateret og samlet klimaplan for drivhusgasreduktion og klimatilpasning. Det særlige ved de klimahandlingsplaner, som kommunerne udarbejder i DK2020, er, at alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning skal håndteres.

Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme. I klimahandlingsplanen skal hver kommune udpege konkrete klimatiltag, der tilsammen sikrer en nettonul-udledning senest i 2050 for hele kommunens geografiske område.

Derudover skal klimahandlingsplanen komme med konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringer, inden planen til sidst bliver godkendt af det internationale bynetværk C40.

Undervejs vil de 46 kommuner både kunne sparre med hinanden.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk