18. maj 2021
Fra p-pladsen ledes gæsterne til denne midlertidige stilladsbro over Fuglebæks Å. Kampestenen foran skal forhindre kåde bilister i at forsøge at mase sig over broen, som det skete forleden dag. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Fra p-pladsen ledes gæsterne til denne midlertidige stilladsbro over Fuglebæks Å. Kampestenen foran skal forhindre kåde bilister i at forsøge at mase sig over broen, som det skete forleden dag. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billedserie: Alternativ attraktion på vej ud til Solvognens fundsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billedserie: Alternativ attraktion på vej ud til Solvognens fundsted
Odsherred - 27. april 2021 kl. 20:19
Af Stefan Andreasen

Der bliver bygget ny bro over Fuglebæks Å på Trundholm Mosevej ved Vig resten af maj måned, men vejen er ikke afskåret for publikum, der gerne vil ud og vandre i den nye landskabs- og kultur-installation der markerer Solvognens fundsted i Trundholm Mose.

- Der er bare blevet tilføjet ekstra 700 meter til vandreturen, og det er en utroligt dejlig tur, siger Helle Nordgaard, projektleder i Geopark Odsherred.

Teknik & Miljø i Odsherred Kommune har nemlig anlagt en midlertidig p-plads ved bro-byggeriet og en stilladsbro over Fuglebæks Å og en lille sti, så fundstedsgæsterne - fra p-pladsen - kan gå tørskoet over åen og videre på stien op til de 700 meter asfaltvej, der fører til fundstedets indgangsportal.

Lige foran stilladsbroen over åen er der anbragt en stor kampesten.

- Den første dag var der én, der forsøgte at mase en bil hen over den smalle bro, så nu har vi spærret med en stor sten, så det ikke kan lade sig gøre, siger projektleder Bent von Müllen, Teknik & Miljø.

I sidste uge ankom tonstunge, U-formede beton-elementer til brobygge-pladsen, blev firet ned i åen og stillet millimeter-nøjagtigt op og støbt og fuget sammen.

I de kommende dage fortsætter arbejdet med at bygge broen, der skal erstatte den gamle udrangerede.

- Det var bestemt ikke luksus at udskifte den. Den kunne lige tages med gravemaskinens skovl. Der gik halvanden time, så var hele broen gravet væk, fortæller Bent von Müllen.

Nu ligger broen som bunker af betonbrokker, smuldret asfalt og krøllet rød- og hvidstribet jern-rækværk. Klar til at blive kørt væk.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk