23. november 2017
Så er der dækket op - med pulverkaffe, kopper, en halvspist sandwich. Alt udført i keramik af Rose Eken. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Så er der dækket op - med pulverkaffe, kopper, en halvspist sandwich. Alt udført i keramik af Rose Eken. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Kunstnernes efterladenskaber formet i keramik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Kunstnernes efterladenskaber formet i keramik
Opdateret 18. august 2017 kl. 23:14
Odsherred - 18. august 2017 kl. 21:04
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Huset i Asnæs har ramt et perfekt kunstner-match på udstillingen, der åbner lørdag med værker af Rose Eken, Mads Peter Laursen + Kollektiverne, Maria Engholm og Peter Martensen.

Alle cirkulerer i surrealistiske lag med åbenlyse absurditeter, forviklinger, drillende rum-forskydninger, drømmeagtige scenarier og herlig sammenblanding af virkelighed og fantasi. En hyldest til de krøllede hjerner, de nørdede tanker.

På førstesalen boltrer Rose Eken sig med kæmpe-installationen »The Show«, der viser kunstnernes efterladenskaber, når en kunstudstilling er under opbygning: Håndværktøj, stige, cigaretskod i askebæger, en bakke med pulverkaffe, kopper, en halvspist sandwich. Alt udført i keramik. Gennem-nørdet i detaljen.

Den anerkendte maler Peter Martensen er kendt for stærke portrætter og syrede landskabsbilleder med dystre undertoner. På udstillingen viser han to kæmpe-malerier med hvidkitlede forsker-typer i stort antal, der foretager absurde undersøgelser i naturen.

I stue-etagen leger Mads Peter Laursen + Kollek­tiverne med rum og forskydninger i skulpturellle stilleben.

Installationerne er skabt i samklang med Maria Engholms farverigt indviklede malerier og objekter - hun arbejder med snore, tovværk, knuder, tråde - som hjernevindinger, nervetråde og tankemylder.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk