31. juli 2021
Liv Skotte og Jan Overgaard var stjerner til Lørdagsjazz i Pakhuset i Nykøbing Sjælland i 1990'erne - lørdag spillede de på den nye scene Pakhus Torvet. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Liv Skotte og Jan Overgaard var stjerner til Lørdagsjazz i Pakhuset i Nykøbing Sjælland i 1990'erne - lørdag spillede de på den nye scene Pakhus Torvet. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Hyggelig sommerjazz med Pakhus-veteraner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Hyggelig sommerjazz med Pakhus-veteraner
Opdateret 01. august 2020 kl. 18:08
Odsherred - 01. august 2020 kl. 17:53
Af Stefan Andreasen

Det var ikke helt, som i 1990'erne, da sangerinden Liv Skotte og pianist og kapelmester Jan Overgaard lørdag var tilbage til Lørdagsjazz i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland.

I klarinettisten Ole Gohns tid som forpagter af Pakhus Scenen var Skotte og Overgaard de mest populære lørdagsjazz-profiler, kendt for at skabe en særlig stemning i Pakhuset.

I 1996 fejrede Overgaard en vanvittig rekord på 125 lørdagsjazz-koncerter med sin Pakhustrio - de første 50 koncerter i streg.

Nu er det ikke de gode, gamle 1990'ere men coronatiden - med forsamlings-restriktioner og afstand.

Så lørdagens koncert med Skotte og Overgaard var rykket ud på den nye scene Pakhus Torvet, hvor der aktuelt kun er plads til 65 publikummer for at sikre afstand.

- Forholdene er jo ikke helt, som de plejer at være. Vi skal prøve at spille udenfor i dag, så vi må undvære den specielle stemning inde i Pakhuset. Men vi er klar til at prøve det nye, og det skal nok blive godt, sagde Jan Overgaard.

Og han fik ret.

Det blev godt. Og hyggeligt udenfor.

- Og hvis I savner at komme ud og røre jer, så står der 50 lugejern ude bagved, så I kan gå lidt i gang med ukrudtet, lød det muntert fra kapelmesteren.

Han og kvartetten, med Liv Skotte i vokal front, Rune Holberg på bas og Janus Templeton på trommer, havde været succesfuld jagt i Billie Holiday og Ella Fitzgeralds repertoire og fundet lækre standards frem som »Ain't Misbehavin'«, »I'm Beginning To See The Light« og »What a Little Moonlight Can Do«.

I »Mean To Me« fik publikum en langsom blues, hvor karismatiske Liv Skotte på et tidspunkt vekslede sin drevne jazz- og bluesvokal med mundharpen.

Wow. Perfekt til det klassiske Holiday-nummer.

Måske savnede Jan Overgaard den intime hyggestemning inde i Pakhuset, men på en solskins-dag, med kun svag brise, var der dømt sommerhygge, intimitet og god lyd på Pakhus Torvet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk