19. oktober 2019
Emily Schrøder (forrest) gav Mette Petersen, CanAlt Redesign, og produktionsskolen i Køge en hjælpende hånd med affaldssorteringen på Camp Rio Nord søndag formiddag.
gallery icon

Se billedserie

Emily Schrøder (forrest) gav Mette Petersen, CanAlt Redesign, og produktionsskolen i Køge en hjælpende hånd med affaldssorteringen på Camp Rio Nord søndag formiddag.
Foto: Margrethe Groth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Grønne hjerter i Vig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Grønne hjerter i Vig
Opdateret 22. juli 2015 kl. 12:59
Odsherred - 13. juli 2015 kl. 13:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Har du fået lysten styret, Mette?

Funktionsleder på Vig Festival Kirsten Kongslev kigger forbi Camp Rio Nord søndag formiddag. Her har Mette Petersen, kvinden bag Egebjerg-virksomheden CanAlt Redesign, travlt med at rippe festivalgæsternes efterladenskaber for genanvendelige materialer, mens de sidste unge får øjne.

- Jooo, smiler Mette Petersen.

- Bare kig forbi genbrugspladsen, der er meget mere, smiler Kirsten Kongslev.

Hvor Vig Festival før ryddede op med en bulldozer, arbejder mange frivillige hænder nu med at genbruge så stor en del af festivalaffaldet som muligt. Alt kommer igennem genbrugspladsen.

- Jeg vil tro, der er 90 ton affald i alt, måske 100 ton, fordi noget er vådt på grund af regnen, vurderer Kirsten Kongslev.

Alle dåser sorteres manuelt for pant og metalskrot. Dagrenovation bliver kørt til Roskilde mandag, mens småt brandbart havner i Audebo. De henved 400 liter friture- og stegeolie bliver til biodiesel i Holland, og godt fire ton madaffald ender som biogas.

- Jeg kunne godt tænke mig, vi blev endnu bedre til at sortere, siger Kirsten Kongslev, der håber, Vig Festival måske allerede næste år kan opnå miljøcertificering.

- Vi bliver allerede flere steder omtalt som Danmarks reneste festival, smiler Kirsten Kongslev.

I Camp Rio Nord får Mette Petersen hjælp af søskendetrioen Emily, Sixten og William Schrøder, der assisterer på vegne af produktionsskolen i Køge.

- Jeg har lavet et samarbejde med skolen, så de unge skal sy nogle ting for os og se, hvad de kan få ud af teltstængerne. De har jo adgang til at svejse, så måske kan der komme nogle rumdelere ud af det, siger Mette Petersen, der bistået af camp-ansvarlig Stian Sloth Nielsen og frivillige har samlet løbende ind.

- Det har været et fantastisk samarbejde, nikker Mette Petersen, der håber, Vig Festival fremover vil tænke genanvendelse endnu mere ind i konceptet.

- Der er mange sociale jobs i det her, mener Mette Petersen.groth

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk