31. juli 2021
Der blev klappet, da de første flammer fik fat i corona-kuglen.
gallery icon

Se billedserie

Der blev klappet, da de første flammer fik fat i corona-kuglen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Corona gik til på bålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Corona gik til på bålet
Opdateret 23. juni 2021 kl. 22:23
Odsherred - 23. juni 2021 kl. 22:16
Af Helene Nielsen

P-pladsen ved Sandskredet var hurtigt fyldt op, da Egebjerg Bylaug onsdag aften havde indbudt til sankthansbål med et særligt budskab.

- Vi skal have corona væk fra Egebjerghalvøen, sagde medlem af bylauget, Claus Burrild, inden aftenens bål- og fyrmester, Jesper Adler, satte ild på grenbunken.

På toppen af bålet hang den spektakulære skulptur af kunstner Hans Henrik Øhlers. En 100 kilo tung og 2,20 meter i diameter model af et corona-vira.

- Det symboliserer den angst og overtro, der har været i forbindelse med coronaepedemien. Frygt og manglende viden. Præcis, som når man brændte heksene af i gamle dage, har kunstneren tidligere fortalt til Nordvestnyt.

Ilden fik hurtigt fat i bålet, og så snart de første flammer fik tag i den store grønne corona-model, blev der klappet fra publikum.

Aftenens overraskelse var det fyrværkeri, der var lagt ind i høet inde i det store jernskelet. Der blev klappet og grinet, da corona-kuglen pludselig - symbolsk nok - skød heksehyl af.

Tidligere på dagens var den store skulptur blevet transporteret fra Egebjerg til Sandskredet med en teleskoplæsser. Egebjergborger Morten Hylleberg sad bag rattet, og kørte de godt fire kilometer ad de små landeveje med den 100 kilo tunge skulptur hængende foran.

- Det gik fint, men folk kiggede lidt, sagde Morten Hylleberg, da han stod ved bålet.

Planen var, at jernskelettet skulle køres tilbage til Egebjerg efter afbrændingen. Men efterhånden som graderne steg, bøjede den jernstang, som skulpturen stod på, og varmen fik også smeltet en del af jernskelettet, så den store kugle væltede ned,

- Den er muteret, lød det fra publikum.

Og så blev der klappet igen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk