22. januar 2021
Højby-vognmand Niels Kaas var igen på pletten - ved hjælp af lastbil-kranen aflæssede han de tre dele fra en trailer og løfte dem op på plads på støtte-rørene, der sidder fast i fundamentet. Foto: Ole Nielsen/Højby Lokalråd
gallery icon

Se billedserie

Højby-vognmand Niels Kaas var igen på pletten - ved hjælp af lastbil-kranen aflæssede han de tre dele fra en trailer og løfte dem op på plads på støtte-rørene, der sidder fast i fundamentet. Foto: Ole Nielsen/Højby Lokalråd
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Skulptur retur i Højby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Skulptur retur i Højby
Opdateret 03. december 2020 kl. 22:27
Odsherred - 03. december 2020 kl. 20:58
Af Stefan Andreasen

Efter fem uger på smede- og malerværksted vendte Karl Åge Rigets kulørte, tredelte skulptur torsdag tilbage til græs-trekanten i krydset Højby Hovedgade-Lyngvej i Højby.

I den omfattende renovering er skulpturens metaldele blevet rettet ud for buler, svejsninger og overflader er gennemgået, og derefter er den blevet opmalet i de 13 originale, klare, glade farver, som den farvekyndige billedhugger og maler i sin tid leverede den i.

Højby-vognmand Niels Kaas var igen på pletten - dennegang skulle han ikke læsse skulpturen men ved hjælp af lastbil-kranen aflæsse de tre dele fra en trailer og løfte dem op på plads på støtte-rørene, der sidder fast i fundamentet.

Højbys vartegn står igen på den faste plads og lyser ekstra meget op i sin farveglade leg - nu hvor farvene er blevet frisket markant op.

Det er Højby Lokalråd, der har samlet penge sammen til at få udført renoveringen af skulpturen: Lions Club har givet 3000 kr., kulturudvalget i Odsherred 35.500 kr., Feriepartner Odsherred 7500 kr. fra Oplevelsespuljen, Sol og Strands »Lokale Håndsrækning« 15.000 kr. og Almegårdsfonden 5000 kr.

Dertil kommer det frivillige, praktiske arbejde, som Højby Lokalråd lægger i projektet, blandt andet at afrense og rustbeskytte de tre støtte-rør til skulpturen.

Fondene bag Sjællandske Medier har givet 5000 kroner, der skal gå til at fuldende værket med et skilt med QR-kode, som kan lede interesserede til at få oplysninger om skulpturen med deres mobiltelefon.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk