18. januar 2019
Op mod 1000 hørte hav-koncerten "Verstärker" med Udo S Leis og Wolfram der Spyra ved Klintebjerg. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Op mod 1000 hørte hav-koncerten "Verstärker" med Udo S Leis og Wolfram der Spyra ved Klintebjerg. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Hav-koncert hev publikum til kalkbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Hav-koncert hev publikum til kalkbrud
Odsherred - 04. august 2018 kl. 21:58
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Strandene i vest-indiske Goa er kendt for hippiefester og elektronisk musik - lørdag aften valfartede op mod 1000 mennesker (og hunde) til stranden nedenfor Klintebjerg ved Klint Havn i Odsherred, hvor billedkunstner Udo P. Leis og lydkunstner Wolfram der Spyra gav havkoncert med afsæt i Leis-installationen »Verstärker«.

Den består af to 12 meter lange horn, udført i spejlblankt rustfrit stål. Gennem mikrofoner monteret på havbunden opfanges bølgernes, stenenes, sandets lyde, der forstærkes gennem de to enorme hørerør.

Havets lyde blev tilført elektronisk musik, spillet på stedet af Wolfram von Spyra, der også optrådte på halvakustisk stål-cello, bygget efter lyd- og instrument-mager Bob Rutmans principper, strøget med en bue med udspændt fiskesnøre.

Det samlede lydbillede gav associationer til den franske lyd-kunstner Jean-Michel Jarre, kendt for spektakulære udendørs-koncerter, blandt andet i den egyptiske ørken nær Giza, og supergruppen Pink Floyd, der blandt andet har optrådt i det delvist begravede Pompeji i Italien.

De mange publikummer fordelte sig på bjergsider og -toppe, strandbredden og helt nede i vandkanten med øret til de to kæmpe-horn for at følge lyd-billedet på nærmeste hold.

Hav-koncerten er én af hoved-attraktionerne ved den igangværende Geopark Festival. Udo P. Leis er i forvejen godt kendt for sine stablede sten-skulpturer ved Klint. Han har arbejdet intenst på »Verstärker« i to år.

- Mit hjerte hamrer. Tusind, tusind, tusind tak, sagde den tyske multikunstner, da han tydeligt berørt så ud over menneskehavet i det nedlagte kalkbrud.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk