19. april 2019
I commedia dell?arte-stil blev operaen trukket i gang med en træk-vogn (med pianist Bo Lundby-Jæger) i front for et festligt optog.  Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

I commedia dell?arte-stil blev operaen trukket i gang med en træk-vogn (med pianist Bo Lundby-Jæger) i front for et festligt optog. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Carmen som folkelig gadeteater-opera i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Carmen som folkelig gadeteater-opera i midtbyen
Odsherred - 08. august 2018 kl. 23:09
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det havde lige tordnet, men der var masser af ballade i luften, da Opera i Provinsen, med professionelle operasangere i front, onsdag havde forpremiere på Bizets »Carmen« som gadeopera i Nykøbing Sjællands midtby.

Instruktør Connie Tronbjerg har genialt givet iscenesættelsen strejf af italiensk commedia dell'arte gadeteater. Publikum bliver inviteret på rejse gennem midtbyens torve, baggårde og gårdhaver, anført af skuespiller Ragnhild Kaasgaard som fortæller.

Akkompagnatør Bo Lundby-Jæger havde skiftet Det Kgl. Teater ud med en ombygget trailer, hvor han - hårdt boksende på batteri-drevet el-klaver - blev trukket afsted i front for et farverigt optog af sangere fra Opera i Provinsens Kor og Folkekor.

Oppe på Store Torv smøg hovedpersonen Carmen sig ind med vuggende hofter, hedt og manipulerende sunget af mezzosopran Ingeborg Novrup Børch, der konstant provokerede; udfordrede, sugede mænd til sig med sin »Habanera«.

Hun vikler Don José (tenor Per Jellum) i sit spind, så han til sidst ikke ænser kæresten Micäela (Philippa Cold).

Publikum blev ledt til gårdhaven bag Café Busk, udstyret som Lillas Kro i Pastia, hvor Carmen danser på bordet, og toreador Escamillo (baryton Teit Kanstrup) synger prale-arie for Carmen.

Jalousi-dramaet endte, hvor det begyndte, på Store Torv, et godt bud på en spansk plaza de toros. Med gade-operaen formår Opera i Provinsen at tage genren ud af højtideligheden, ud på gaden, ud til folket, i øjenhøjde med publikum og de forbipasserende og café-gæsterne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk