21. november 2018
Odsherred Unge Teaters fem års jubilumsforestilling »Fantasiens Verden«. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Odsherred Unge Teaters fem års jubilumsforestilling »Fantasiens Verden«. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sang og drama for et lille teaterjubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sang og drama for et lille teaterjubilæum
Odsherred - 12. november 2017 kl. 10:13
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I fem år har unge mellem 12 og 20 år spillet teater, og det bliver i denne weekend markeret med en lille jubilæumsforestilling på Den Rytmiske Højskole ved Vig. »Fantasiens Verden« består af et potpourri af sange fra fra de teaterstykker som OUT selv har skrevet, komponeret og dramatiseret af unge skuespillere for publikum i de fem år teatertruppen har eksisteret.

- Teater har hjulpet mig til at blive mere udadvendt. og jeg har oplevet, at man bliver mere jordnær og åben for nye ting. Og det er fedt, at vi her kan være så gode venner selvom vi ikke har samme alder, forklarer 18-årige Celine Højbjerg Jacobsen, som ud over en rolle i stykket også har instruktørkasketten på.

Med i forestillingen er også Emma Granager Simonsen på 12 år, og selvom hun kun har været med i et år, så er hun blevet bidt af teater.

- Man lærer sig selv helt vildt godt at kende, og det tror jeg er sundt, og man bliver helt opslugt af det, fortæller hun.

Forestillingen handler om at turde drømme, bruge sin fantasi og være åben for de eventyr der venter. Og netop det at turde, at gøre noget, er et af de værktøjer, som skuepillet giver de unge med i rygsækken videre i livet.

- Det at turde gøre ting og at håndtere udfordringer er helt klart noget, som de unge tager med sig, siger Henriette Jacobsen fra bestyrelsen. Hun har været med siden etableringen og har set, hvordan de unge har brudt grænser og knyttet næsten familiære bånd på tværs af alder og køn.

- Her er de sammen om et fælles projekt, og de er virkelig gode til at integrere nye i fællesskabet, fortæller hun og oplyser at der kommer en håndfuld nye unge skuespillere til hvert år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk