21. november 2018
Claus Holm (yderst t.v.) fra Samsung Danmark og Claus R. Olsen fra Dansk Erhverv kigger 6. klasse over skulderen mens underviser Lars Reng forklarer om programmeringsforløbet.
gallery icon

Se billedserie

Claus Holm (yderst t.v.) fra Samsung Danmark og Claus R. Olsen fra Dansk Erhverv kigger 6. klasse over skulderen mens underviser Lars Reng forklarer om programmeringsforløbet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samsung og Dansk Erhverv kom på it-skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samsung og Dansk Erhverv kom på it-skolebænken
Odsherred - 14. november 2017 kl. 16:25
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag fik salgschef for Samsung i Danmark, Claus Holm og Dansk Erhvervs uddannelseschef, Claus Rosenkrands Olsen samt borgmester Thomas Adelskov (S) et blik ind i undervisningen på Nordskolen afdeling i Højby, som er frontløber for it- og programmering i undervisningen i Odsherred.

- Det sætter kød og blod og billeder på, hvordan man kan arbejde konkret og kreativt med it. Vi har brug for at få bredt det ud, så vi kommer ud over det med at det kun er ildsjælene, der arbejder med det og satser på det, forklarer Claus Rosenkrands Olsen

- Der er brug for, at langt flere unge bliver interesserede i, og forstår hvad der ligger bag brugerfladen og at man rent faktisk kan få maskiner og robotter til at løse opgaver, hvis man kender sproget, supplerer han.

I 2030 spås det, at Danmark vil mangle 19.000 it-folk, hvis der ikke gøres en indsats for at få flere til at vælge en uddannelse indenfor teknologi og programmering.

Salgschef i Samsung Danmark, Claus Holm er enig i, at it er og i højere og højere grad bliver en nødvendighed.

- Vi gerne vil være med til at presse på for at vi får it ind i undervisningen, så vi får nogle unge mennesker ud på arbejdsmarkedet, som kan de ting, som er nødvendige nu og i fremtiden, siger han og vurderer, at børnene på skolen i Højby vil være godt rustet til fremtidens arbejdsmarked.

- De er jo meget mere parate til den viden, der kommer, når man får job. De har grundforståelsen for hvordan det hænger sammen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk