24. oktober 2021
I disse dage lægger firmaet Oscon et nyt Hevea-gulv i Hal 2 i Vallekilde-Hørve Kultur-& Idrætscenter. Her ses direktør i Oscon Ole Slott (tv.) og bestyrelsesformand Jens Lundgård i hallen. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

I disse dage lægger firmaet Oscon et nyt Hevea-gulv i Hal 2 i Vallekilde-Hørve Kultur-& Idrætscenter. Her ses direktør i Oscon Ole Slott (tv.) og bestyrelsesformand Jens Lundgård i hallen. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er der nyt gulv på vej til Hal 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er der nyt gulv på vej til Hal 2
Opdateret 27. april 2021 kl. 19:14
Odsherred - 26. april 2021 kl. 15:13

Af Torben Andersen
Da Vallekilde-Hørve Kultur-& Idrætscenter i 1996 fik sin Hal 2, var der ikke råd til den allerbedste gulvløsning. Og igennem årene har en hel del gymnaster, håndboldspillere og badmintonspillere lidt under, at der ikke var nogen stødabsorbering. Gulvet gav ømme skinneben og lægge. Men nu kan de lokale idrætsudøvere glæde sig over, at et nyt gulv er på vej.

Torsdag i sidste uge gik fem ansatte fra firmaet i Oscon i Værløse i gang med at skifte det 1300 kvadratmeter stor gulv ud. Arealet ved springgraven og depotrummet får også nyt gulv. Direktør i Oscon Ole Slott forklarer, at der er tale om en meget stor opgradering rent sports-funktionelt.

-Det gamle gulv var blevet »træt«. Det nye gulv har en stødabsorbering på 60 procent af vægten, mens det på det gamle måske var nede på 15 procent. Så der er tale om en meget stor forskel, siger Ole Slott, som er uddannet bygningsingeniør.

Han fortsætter:
-Gummiet nedenunder bliver hårdt med tiden. Det nye gulv er et Hevea-gulv, som er lavet af gumme-eller plantagetræ. Det er massivt, men meget stabilt. Der er 22 mm gulv, som bliver lagt direkte ovenpå den eksisterende gummibelægning. Nedenunder er der nogle strimler i to forskellige tykkelser, og det betyder, at selv små børn kan sætte gulvet i svingninger. Og når de voksne er på gulvet, vil alle strimlerne blive aktiveret.

Det nye Hevea-gulv kan også tåle en mere håndfast rengøring end det tidligere.

- Det vil komme halinspektøren til gode, siger Ole Slott, som oplyser, at det nye gulv vil have en levetid på over 40 år.

I næste uge får gulvet opstregninger, og så skal der blandet andet fræset ud til kanterne.

Oscon har for nylig også renoveret gulvet i hallen i Vig. I årene omkring 1970 blev der bygget haller i hele Danmark.

Giver et hurtigere spil
- Mange af hallerne er allerede ved deres andet gulv. I dag er der mange, som sværger til trægulve. Normalt vil det også give de bedste muligheder for et hurtigt boldspil. Et gummibelagt gulv vil ofte give et lidt langsommere spil, siger Ole Slott, som i øvrigt selv er gammel Hørve-dreng. Han kender derfor udmærket det populære center i byen. Her spillede han nemlig selv håndbold som ung.

- Det er dejligt at komme tilbage hertil. Hallen var jo legestedet for os som børn, husker Ole Slott.

Bestyrelsen for Vallekilde-Hørve Kultur- & Idrætscenter valgte gulvet, efter at man havde været rundt i landet for at se på diverse muligheder. Bestyrelsesformand Jens Lundgård glæder sig over, at centret fra omkring den 8. maj kan tilbyde idrætsudøverne et flot og stødabsorberende trægulv i Hal 2.

- Brugerne har været med i hele processen, og deres repræsentanter var helt enige om, at vi skulle have et trægulv fremfor et gummigulv, siger Jens Lundgård.

Centret har været corona-lukket i flere måneder. Nu er der corona-test i centret fem dage om ugen, men biblioteket er endnu ikke åbent. Jens Lundgård oplyser, at ingen ansatte er blevet sendt hjem i løbet af nedlukningen.

- Vi får jo stadig det kommunale tilskud, og så har vi ikke haft behov for at søge i hjælpepakkerne. Rengøringshjælpen og halinspektøren har så løst andre opgaver i centret, så alt nu er klart i Hal 2, hvor redskabsrummet for eksempel er blevet malet. Vi kommer rigtig flot ud på den anden side af corona, fortæller Jens Lundgård.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk