21. maj 2019
Eleverne er vendt tilbage til frisk luft efter efterårsferien. Foto: Marianne Nielsen
Eleverne er vendt tilbage til frisk luft efter efterårsferien. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er der frisk luft på skolen igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er der frisk luft på skolen igen
Odsherred - 22. oktober 2018 kl. 11:48
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Sydskolen i Asnæs har elever, lærere og andet personale i årevis lidt under et dårligt indeklima. Der er blevet luftet grundigt ud i frikvartererne, hvis man da ikke ligefrem har haft døren til at stå åben under undervisningen. Lidt køligt i vintermånederne, og ikke helt godt for alle elevers koncentration. Det var først, da Arbejdstilsynet i 2016 aflagde besøg på skolen, at der blev sat officielt spørgsmålstegn ved skolens ventilationsanlæg.

En række målinger i lokalerne afslørede, at der var for høj koncentration af CO2 i lokalerne. Odsherred Kommune fik derfor et påbud om, at det gamle ventilationsanlæg skulle være udskiftet inden den 15. marts i 2017. Påbuddet blev senere udskudt.

Ikke mindst fordi et ventilationsanlæg viste sig at blive dyrere end forventet: Over otte millioner kroner.

Der har ikke været en officiel indvielse, men formand for børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred Kommune, Søren With (S), fortæller, at den sidste del af arbejdet blev afsluttet i løbet af efterårsferien, så der nu også er friskrenset luft i skolens to sidste blokke

- Udvalget har besøgt skolen, og man mærkede en tydelig forskel der, hvor nye anlægget var installeret, og der, hvor det ikke var. Så det er godt, at det nu er hele skolen, siger Søren With.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk