23. januar 2021
Skuespillerholdet bag årets bankovariete, Mei Oulund, Marie Mondrup og Henrik Ipsen, og huspianist Mads Strandgaard inden de farvestrålende kostumer kom på.
gallery icon

Se billedserie

Skuespillerholdet bag årets bankovariete, Mei Oulund, Marie Mondrup og Henrik Ipsen, og huspianist Mads Strandgaard inden de farvestrålende kostumer kom på.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er der banko: Premiere på årets julevariete

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er der banko: Premiere på årets julevariete
Opdateret 25. november 2020 kl. 07:54
Odsherred - 25. november 2020 kl. 00:37
Af Helene Nielsen

Selv om teatret så halvtomt ud, så kunne de røde lygter hænges ud på Odsherred Teater i Nykøbing, da der tirsdag aften var premiere på den populære banko-variete. Publikum kan også i år kombinere et sprudlende varieteshow med julefrokost og banko, men i år er mange dele af det ellers meget traditionelle julearrangement ændret på grund af coronarestriktioner.

- Vi har haft 30-40 gæster til spisning og har 50 til selve showet. Vi kan ikke lukke flere ind på grund af corona. På et almindeligt år har vi haft op mod 120 publikummer til bankovariete, fortæller PR-koordinator Joan Stræde.

Ved et af bordene er familien Sass fra Kvanløse i gang med lækkerierne fra julebuffeten.

- Vi har ikke været til bankovariete før, men det er min søn, Oskar Sass, som er i lære som teatertekniker og står for lyset, så nu skulle vi med, fortæller Boye Sass.

Titlen på årets variete er »Jul på Flødeskumsfronten«. Handlingen udspiller sig i Danmark under 2. verdenskrig, men sætter samtidig flere lighedstegn mellem den tyske besættelse og nutidens coronabesættelse.

Som for eksempel kvinden som er træt af mørklægningsgardiner, fordi der ikke er evidens for, at de virker - og hun forresten aldrig har kendt nogen, som er blevet bombet af tyskerne.

Rammende sange og dialoger fremført af skuespillerne Marie Mondrup, Mei Oulund og Henrik Ipsen, om, at Danmark under krigen måske ikke havde det helt så slemt på »flødeskumsfronten«, som mange andre lande - og nok heller ikke har det under corona. Bidende humor, men også masser af stof til eftertanke, der hvor det bliver klart, at krigen ikke altid var noget, at grine af. Et farverigt cabaretshow garneret med datidens musik med swingpjattere og jazz leveret af varieteens huspianist Mads Strandgaard.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk