24. juli 2021
Der blev opfordret til at undgå havevanding og bilvask med slange - og forbrugerne på Rørvig Vandværk fulgte rådet. Foto: Lasse Lagoni
Der blev opfordret til at undgå havevanding og bilvask med slange - og forbrugerne på Rørvig Vandværk fulgte rådet. Foto: Lasse Lagoni
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SMS fra vandværket: Skru lidt ned for vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SMS fra vandværket: Skru lidt ned for vandet
Odsherred - 21. juli 2021 kl. 09:45
Af Helene Nielsen

Det er ikke en hverdagsbegivenhed, så det har sikkert gibbet lidt i flere brugere af det lokale vandværk, da der torsdag i sidste uge tikkede en sms ind med en løftet pegefinger fra Rørvig Vandværk.

- Det var ikke fordi, vi var ved at løbe tør for vand. Det var mere ment som en lille reminder til forbrugerne om, at de gerne måtte spare lidt på vandet, fortæller Jan Lyngberg fra Rørvig Vandværk.

På vandværket havde man på opgørelsen over vandforbruget konstateret, at forbruget røg helt i top under de sædvanlige spidsbelastningstidspunkter.

- Vi skal bruge en del vand, når vi skyller vores filtre om natten, og det kunne godt se ud som om, at der ikke ville være vand nok til det, hvis det høje forbrug fortsatte. Derfor sendte vi lige en sms ud til forbrugerne, hvor vi anmodede dem om, at spare på vandet, og i hvert fald gerne måtte undlade at vande haven eller vaske bilen med haveslangen. Det hjalp lige med det samme, for kort efter kunne vi konstatere, at vandforbruget faldt, siger Jan Lyngberg.

Borgere i Rørvig behøver ikke frygte for et tørlagt vandværk i en nærmere fremtid.

- Vi har masser af vand, beroliger Jan Lyngberg.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk