9. maj 2021
Elever fra 3. e tager deres afdøde klassekammerats hue med i studentervognen, når de i næste uge kører rundt og besøger forældrene.
gallery icon

Se billedserie

Elever fra 3. e tager deres afdøde klassekammerats hue med i studentervognen, når de i næste uge kører rundt og besøger forældrene.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ronjas hue skal også køre med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ronjas hue skal også køre med
Opdateret 20. juni 2016 kl. 08:10
Odsherred - 19. juni 2016 kl. 19:58
Af Helene MacCormac

Når 3. e fra Odsherreds Gymnasium i næste uge får deres huer på, vil der være en hue i overskud. Den skulle have siddet på hovedet af deres klassekammerat Ronja Bruun Hansen, som på tragisk vis mistede livet i en glatføreulykke på Tuborgvej i Fårevejle i januar i år. Eleverne fra hendes klasse har besluttet, at de vil mindes Ronja Bruun Hansen på denne glade dag, som hun skulle have været en del af.

arrow Læs også: Mor til trafikdræbt gymnasieelev sikrer sig træet ved ulykkessted

Ursula Søborg, der er mor til en af eleverne i 3. e, fortæller, at de unge mennesker har lavet en aftale med Ove Geldstrup i Fårevejle, hvis søn for mange år siden begik selvmord. Ole Geldstrup har siden fået klippet et stort hjerte i græsset på en mark ved Vejrhøj i Fårevejle til minde om sønnen. Hjertet måler 110 gange 100 meter. Siden årtusindskiftet har Ove Geldstrup hvert år i december måned tændt lys i det store hjerte. På fredag i næste uge tændes lysene for at mindes Ronja Bruun Hansen.

Studenterhuen var forlængst bestilt, da Ronja Bruun Hansen omkom i januar. Derfor ligger hendes hue også på bordet med alle de andre huer, når klassekammeraterne på fredag springer ud som studenter. Ronja Bruun Hansens hue kommer med rundt på turen til elevernes hjem, fordi de gerne vil vise, at hun stadig er en del af klassen.

- Ronja var en meget populær pige, og det har berørt eleverne meget, at hun døde. Derfor vil de gerne vise hende denne gestus, siger Ursula Søborg.

Første stop på studenterturen bliver da også på Tuborgvej i Fårevejle på det sted, hvor Tanja Bruun Hansen mistede livet. Her bliver studenterne mødt af Ronja Bruun Hansen mor, som også gerne vil ønske datterens klassekammerater tillykke med dagen.

arrow Mor: Hvem fjerner minderne om Ronja?
09. februar 2017 kl. 15:16 Opdateret: kl. 07:03
arrow Et minuts stilhed for trafikdræbt
11. januar 2016 kl. 09:52 Opdateret: kl. 09:34
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk