3. juni 2020
400-500 flyttekasser med Odsherreds historiske kildemateriale skal nænsomt pakkes i flyttekasser og flyttes til et andet lokale på Vig Bibliotek i den igangværende rokade på Vig Skole. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

400-500 flyttekasser med Odsherreds historiske kildemateriale skal nænsomt pakkes i flyttekasser og flyttes til et andet lokale på Vig Bibliotek i den igangværende rokade på Vig Skole. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rokade på Vig Skole - lokalarkivet skal flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rokade på Vig Skole - lokalarkivet skal flyttes
Odsherred - 04. april 2020 kl. 20:45
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

400-500 flyttekasser med Odsherreds historiske kildemateriale skal pakkes i flyttekasser - Odsherred Lokalarkiv flyttes til et andet lokale på Vig Bibliotek i en rokade på Vig Skole.

Vig Skole mangler klasselokaler, efter at overbygningen sidste sommer kom tilbage, men heldigvis har Vig Bibliotek rigeligt kvadratmeter og afgiver nu - i en rokade med lettere ombygning - to klasselokaler og en gang, som tidligere har været en del af skolen.

Lokalerne skal bruges af to 7. klasser.

- Vi har masser af plads og luft mellem reolerne på biblioteket, så vi kan sagtens rykke sammen og afgive de to klasselokaler og gangen. Og vi vil stadig have et rigtigt godt bibliotek, siger Jesper Bertelsen, leder af Biblioteker og Kulturhuse i Odsherred.

Gangen genåbnes for Vig Skole ved at rive en gips-væg ned, der blev sat op, da Vig Bibliotek rykkede ind på skolen i 2015 i nyombyggede lokaler.

Dengang havde biblioteket et særligt fokus på lokal identitet, og derfor flyttede Odsherred Lokalarkiv med.

Det ene af de to klasselokaler, som nu gives tilbage til skolen, har fungeret som bibliotekets depotrum og »rodekontor« til computer-udstyr og andet grej.

Det andet lokale har været brugt til Odsherred Lokalarkiv, der blandt andet servicerer områdets lokalhistoriske foreninger, og det rykkes nu til et rum på biblioteket, hvor der før var videns-lokale med faglitteratur.

I forbindelse med flytningen isættes brand- og tyveri-sikrede døre.

Odsherred Lokalarkiv er en sammenlægning af de oprindelige lokalhistoriske arkiver i Nykøbing-Rørvig, Dragsholm og Trundholm kommuner og råder over en stor samling af kildemateriale til belysning af Odsherreds historie.

Her arbejder Kim Mariegaard og Jens Hjorth Hansen til dagligt, når de ikke er sendt på hjemme-arbejde under corona-nedlukningen.

- Arkivmaterialet bliver en udfordring at flytte - det fylder nok 400-500 flyttekasser, vurderer biblioteksleder Jesper Bertelsen.

- Vi tager én reol ad gangen, pakker materialet ned i kasser, stiller reolen op i det nye arkivrum og sætter materialerne op på hylderne igen. Kim Mariegaard og Jens Hjorth Hansen har - under arbejdet hjemmefra - lagt en plan for nedpakningen og for, hvordan arkivalierne placeres i det nye lokale.

- På skolen har håndværkere etableret den sikrede dør til lokalarkivet, så der nu er klar til flytningen, når medarbejderne er tilbage på job efter corona-nedlukningen, fortæller Jesper Bertelsen.

- Vi tror fortsat på, at færdiggørelse og overdragelse af klasselokaler, flytning af arkivet og indretning af det øvrige bibliotek vil være klar til sommerferien, vurderer bibliotekslederen.

Hele materialet i videns-afdelingen, hvor lokalarkivet skal rykke ind, bliver for tiden - fra hjemme-arbejdspladser - gennemgået og opdateret, inden bøger og tidsskrifter skal flytte sammen med de øvrige materialer på biblioteket i den nye indretning.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk