21. september 2019
Fibiakunderne i Rørvig er i stor stil uden netforbindelse på grund af overgravede kabler, men det er repareret igen.
Fibiakunderne i Rørvig er i stor stil uden netforbindelse på grund af overgravede kabler, men det er repareret igen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rørvig missede X Factor på grund af kabelskade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rørvig missede X Factor på grund af kabelskade
Opdateret 17. marts 2019 kl. 14:01
Odsherred - 17. marts 2019 kl. 11:58
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag aften røg internettet for omkring 1.000 af Fibias kunder i Rørvig.

Det fortæller Rasmus Carlsen, der er firmaets presseansvarlige. Det betød blandt andet, at det ikke var muligt at se X Factor eller at bruge internetteelfoni i over et døgn.

Problemet opstod, da et entreprenørfirma fredag eftermiddag havde skudt kabler i jorden for Fibia, og hvad de ikke opdagede var, at de havde beskadiget nogle af Fibias dybtliggende kabler.

Senere klagede en del af Fibias kunder over den manglende internetforbindelse, og det fik Fibia på banen med det helet store graveudstyr.

For nu skulle der graves i asfalt for at finde de beskadigede kabler, og en kombination af den voldsomme larm og dårligt vejrlig, gjorde, at Fibia måtte stoppe arbejdet klokken 04 lørdag morgen.

I løbet af lørdagen er kablerne dog udbedret og status er nu, at der stadig mangler omkring 100 kunder, før alle igen har fået internetforbindelse.

Artiklen er efter publicering blevet tilføjet kommentar fra onsite driftsleder hos Fibia, Steen Forster, der forklarer, at skaden skete ved etablering af en ny rørføring.

»I forbindelse med etablering af ny rørføring blev et hovedkabel med fibernet til vores kunder i Rørvig desværre beskadiget. Skaden er sket ved en såkaldt underskydning og det betyder, at vi ikke lige umiddelbart kan se hvor vi skal reparere kablet fordi der simpelthen ikke er et synligt hul ned til fiverkablet. Derfor måte vi skære i asfalt flere steder for at fidne frem til skaden, men da vi finder den, er der så meget regn og vand, at vi af sikekrhedsmæssige årsager ikke kan have vores folk stående i et to meter dybt hul, fordi der er en risiko for, at jorden skrider sammen. Derfor må vi indstille arbejdet cirka klokken 04 natten til lørdag, men vi genoptager arbejdet lørdag morgen og får repareret skaden. Vi er kede af at det har larmet og støjet så meget, men det var en lidt usædvanlig situation. Når der sker graveskader kan vi som regel meget hurtigt finde hullet i kablet og ordne det,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk