19. september 2019
På mandag tager Camilla Jønck imod i Rørvighallen når der fljtes i gang til den første træning i Rørvig IFs nye idrætstilbud; Lykkeligaholdet for udviklingshandicappede. Foto: Marianne Nielsen
På mandag tager Camilla Jønck imod i Rørvighallen når der fljtes i gang til den første træning i Rørvig IFs nye idrætstilbud; Lykkeligaholdet for udviklingshandicappede. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rørvig IF er første lykkeliga-klub i Nordvestsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rørvig IF er første lykkeliga-klub i Nordvestsjælland
Odsherred - 14. maj 2019 kl. 13:49
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordvestsjællands første, og ligaens nr. 46. Rørvig IF er blevet en del af LykkeLigaen - en håndboldfællesskab for udviklingshandikappede.

Bag initiativet står Camilla Jønck, der selv er mor til en 10-årig dreng med infantil autisme og adhd, og det er sønnen, der er den grundliggende årsag til, at Camilla Jønck på mandag kl. 17 tager i mod indtil videre tre nye håndboldspillere og deres familier i Rørvighallen.

- Han har forsøgt mange sportsgrene, men han har aldrig rigtig kunnet passe ind i de rammer og leve op til de krav der var omkring træningen. Når han kommer hjem fra skole, så lukker han sig inde i sin egen verden og spiller computer. men han vil jo gerne røre sig og elsker boldspil. Og derfor begyndte jeg at lede efter tilbud og fik så læst om Lykkeligaen, fortæller hun.

Camilla Jønck er medlem af bestyrelsen i Rørvig IF og greb selv bolden, da hun kastede ideen på bordet til et bestyrelsesmøde i vinter.

-Bestyrelsen har bakket virkelig positivt op om ideen, fortæller hun.

Mens sønnen allerede har valgt rygnummer ( nr. 11) og glæder sig til den første træning, så håber initiativtageren at de rolige og uforstyrrede rammer i Rørvighallen kan blive en god base for både spillere og forældre til børn med udviklingshandikap.

- Jeg håber da, at det også kan give forældrene et netværk og et fællesskab, siger hun.

Lykkeligaen er grundlagt af tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen, da hun i 2016 manglede et håndboldhold til datteren Magda, som har downs syndrom. Året efter blev det ene hold til en hel liga. Primært i Jylland, men der findes også hold i Ringsted og København. Og nu også i Rørvig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk