23. juni 2021
Rektor Niels-Peter Babalola Andersson har ikke opgivet håbet om to HF-klasser næste skoleår.
Rektor Niels-Peter Babalola Andersson har ikke opgivet håbet om to HF-klasser næste skoleår.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rettelse: Ikke halvering i antal HF-elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rettelse: Ikke halvering i antal HF-elever
Odsherred - 06. marts 2020 kl. 12:58
Af Helene Nielsen

Nordvestnyt skrev torsdag, at der har været en halvering i antallet af ansøgere til HF-uddannelsen på Odsherreds Gymnasium. Det er ikke korrekt. Gymnasiet havde sidste år den 1. marts modtaget 25 ansøgninger til HF. I år er tallet 21. Altså blot fire elever færre end sidste år. Nordvestnyt beklager fejlen.

arrow Læs også: Milliontilskud kan være spildt: Hhx-tilbud kræver mangedobling i ansøgertal

- Sidste år havde vi en formodning om, at der ville komme flere ansøgere frem til skolestart i august. Derfor valgte vi, at have to HF-klasser. Med blot 21 ansøgere i år, har vi så valgt kun at have en enkelt HF-klasse, fortæller rektor Niels-Peter Babalola Andersson.

Sidste oplevede Odsherreds Gymnasium så en fordobling i antallet af ansøgere fra marts til august, så der ved skoleårets start var 50 ansøgere til HF, hvorfor satsningen på de to HF-klasser var rigtig.

- Vi har heller ikke opgivet håbet om, at der kommer flere ansøgere i år, og måske kan oprettes en HF-klasse mere, men har været nødt til i første omgang, at træffe en beslutning om, at afskedige medarbejdere som følge af nedgangen i antallet af ansøgere, siger Niels-Peter Babalola Andersson.

De faldende ansøgningstal betyder også, at den hhx-uddannelse, som gymnasiet havde fået undervisningsministeriets godkendelse til, alligevel ikke bliver til noget.

- Vi kan se, at mange unge fra Odsherred vælger at søge en ungdomsuddannelse i Holbæk. De unge i Holbæk søger mod Roskilde, og der er givet også mange unge i Roskilde, som søger mod København. Vi skal have set på, hvad det er, der gør, at de unge søger mod de større byer. Karaktermæssigt klarer vores elever sig lige så godt, som dem i de større byer, påpeger Niels-Peter Babalola Andersson.

arrow Gymnasium gør nyt forsøg med hhx i 2021
16. november 2020 kl. 14:17 Opdateret: kl. 10:49
arrow De gode ungdomsuddannelser i Odsherred skal bevares
26. oktober 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:30
arrow Rektorer tager på charmeoffensiv for ny uddannelse
28. august 2020 kl. 20:45 Opdateret: kl. 07:57
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk