25. februar 2021
Michael Strunges digt "Livets hastighed" er en slags mantra på Den Rytmiske Højskole, hvor sentensen »Bevæg dig kun med livets hastighed« står som en frise på muren over indgangen til musiksalen. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Michael Strunges digt "Livets hastighed" er en slags mantra på Den Rytmiske Højskole, hvor sentensen »Bevæg dig kun med livets hastighed« står som en frise på muren over indgangen til musiksalen. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Restriktions-ramte mødtes på Zoom og sang Bowie: Vi er klar til at starte med dags varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restriktions-ramte mødtes på Zoom og sang Bowie: Vi er klar til at starte med dags varsel
Opdateret 16. januar 2021 kl. 17:42
Odsherred - 16. januar 2021 kl. 17:29
Af Stefan Andreasen

Den Rytmiske Højskole i Jyderup ved Vig skulle have startet forårsholdet med 96 nye elever op den 10. januar, men starten er blevet skubbet flere gange af restriktionerne, senest med forlængelsen frem til den 7. februar.

- Nu styrer vi imod at åbne den 8. februar, men der er jo ikke noget, som er sikkert her i disse vintermåneder, ifølge udmeldningerne. Vi er klar til at starte med dags varsel, siger forstander Lars Gjerlufsen.

- Vi har lige holdt vores første fællessamling med forårsholdet på Zoom. Der var omkring 85 af de 96 elever med til samlingen - vi havde fået afbud fra dem, som er fortsat med deres arbejde.

- Der var en supergod energi og lyst til at starte med højskoleopholdet, siger forstanderen.

- Vi sang David Bowies »Life on Mars« fra den nye højskolesangbog og talte om den kedelige hverdag, vi sidder fast i lige nu, i kontrast til det levende fællesskab vi snart får på højskolen.

- Vi fortsætter med at mødes på Zoom om fredagen, siger Lars Gjerlufsen.

Han havde valgt Bowies »Life on Mars« fra den nye udgave af Højskolesangbogen som afsæt til at tale om den Bowie-inspirerede digter Michael Strunges digt »Livets hastighed« fra digtsamlingen af samme navn fra 1978.

- Men vi nåede kun at synge sangen, ikke at tale om Michael Strunge i denne omgang, siger Lars Gjerlufsen.

Strunges digt er en slags mantra på Den Rytmiske Højskole, hvor sentensen »Bevæg dig kun med livets hastighed« sidder som en frise på muren over indgangen til musiksalen.

Titlen »Livets hastighed« er en reference til David Bowie-nummeret »Speed of Life«, og Michael Strunge indleder digtsamlingen »Livets hastighed« med citatet »Turn and face the strange« fra Bowies nummer »Changes«.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk