1. oktober 2020
Antallet af ældre stiger i Odsherred Kommune, men antallet af ansatte i ældreplejen gør det modsatte, så nu skal der sættes massivt ind for at rekruttere og fastholde medarbejdere.
Antallet af ældre stiger i Odsherred Kommune, men antallet af ansatte i ældreplejen gør det modsatte, så nu skal der sættes massivt ind for at rekruttere og fastholde medarbejdere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Respekten for personalet skal genoprettes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Respekten for personalet skal genoprettes
Odsherred - 11. august 2020 kl. 20:23
Af Martin Hoffmann Kønig

Der er et højt sygefravær blandt personalet i ældreplejen i Odsherred Kommune. 20,2 sygefraværsdage per ansat per år, og det er med til at gøre det svært at få »enderne« til at mødes, når der bliver fortsat flere ældre at passe.

Det skal der rettes op på, og i det hele taget skal der gøres en gedigen indsats, hvis der i fremtiden skal være »hænder« nok i ældreplejen,

I et oplæg til politikerne i social- og forebyggelsesudvalget skriver administrationen, at forventningen, er, at ændrede arbejdsgange, efteruddannelse, øget arbejdsglæde og brug af endnu mere velfærdsteknologi skal gøre det mere attraktivt at være ansat i ældreplejen.

I en listet oversigt til politikerne, beskriver administrationen, hvad der konkret gøres af kræs for at rekruttere og fastholde personale.

Social- og sundhedsassistenter stiger hurtigere i løn end andre steder, og social- og sundhedshjælpere får en højere indplacering på lønkalaen, mens man forsøger at flere fuldtidsansatte på hele sundhedsområdet.

I den nære fremtid skal hjemme- og sygeplejen lægges sammen. En kontroversiel beslutning, som kræver en målrettet indsats for ikke at skræmme medarbejdere væk. Derfor slår administrationen fast, at der blandt andet skal igangsættes teambuidling aktiviteter, så der opnås respekt mellem faggrupperne.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk