4. april 2020
19,3 millioner kroner til tilbagekøb af gadebelysning fra SEAS/NVE har trukket tænder ud i anlægsbudgettet for 2020.
gallery icon

Se billedserie

19,3 millioner kroner til tilbagekøb af gadebelysning fra SEAS/NVE har trukket tænder ud i anlægsbudgettet for 2020.
Foto: Holbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regning for gadebelysning gnaver i budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regning for gadebelysning gnaver i budgettet
Odsherred - 09. oktober 2019 kl. 09:59
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Partierne i byrådet, undtaget Enhedslisten, indgik tirsdag aften delaftale om Odsherred kommunes anlægsbudget for 2020.

En gammel aftale fra før kommunesammenlægningen betyder, at Odsherred Kommune er nødt til, som det var tilfældet sidste år, at afsætte 19,3 millioner kroner på næste års budget til tilbagekøb af gadebelysningen fra SEAS/NVE.

- Det betyder, at der ikke har været mange penge at gøre godt med. Der er ikke meget flødeskum, men det er helt klart de mange millioner til SEAS/NVE, som trækker tænder ud, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

Der er afsat 14,7 millioner kroner til vejvedligeholdelse og 10 millioner kroner til den nye teatersal på Odsherred Teater. Partierne var også enige om at genoptage renoveringen af skolerne, men der er kun afsat fem millioner kroner til området, som der inden anlægsstoppet i år ellers var afsat 12 millioner kroner til.

- Vi har været nødt til at prioritere de helt centrale opgaver, siger Thomas Adelskov.

Han nævner Nordre Strandvej i Lumsås som en af de opgaver, som må vente. En del af vejen blev delvist ødelagt under Bodil-stormen tilbage i 2013. Den bliver heller ikke repareret i 2020.

Der er afsat en million kroner til at flytte Hørve Bibliotek til en ny lokation i Hørve, og trafiksikkerheden på Ravnsbjergvej i Vig får et løft for 300.000 kroner og 1,9 millioner kroner til etablering af cykelsti langs Tuborgvej mellem Fårevejle og Hørve.

Stationspladsen i Nykøbing skal renoveres. Det er et samarbejde med Lokaltog, og Odsherred Kommunes andel er på 800.000 kroner.

Der afsættes en million kroner til et nyt tag på plejecenter Grønnegården, mens de tre lokale havne får tre millioner kroner til gennemførelse af renovering og udvikling.

Der afsættes også midler til renovering af henholdsvis Malergården i Plejerup og en renovering af Kongehallen i Nykøbing.

- Alle partier havde en lang liste med ønsker til anlægsprojekter. Men vi blev enige om i fællesskab at gøre de ting, som var de allermest nødvendige, siger Thomas Adelskov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk