25. september 2020
- Det var godt nok makabert, kom det fra Heino Knudsen, da han så »skelettet i skabet«. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

- Det var godt nok makabert, kom det fra Heino Knudsen, da han så »skelettet i skabet«. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsrådsformand fandt »skelet i skabet«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsformand fandt »skelet i skabet«
Odsherred - 17. januar 2020 kl. 19:27
Af Helene Nielsen

- Det er godt nok makabert, kom det med en drengeagtig betagelse fra regionsrådsformand Heino Knudsen (S), da han torsdag var på sin første rundvisning på Odsherreds Gymnasium og hilste på gymnasiets ældste - skelettet af en mand tilbage fra romersk jernalder, som blev fundet i forbindelse med anlæggelsen af gymnasiets sportsplads tilbage i 1980, og som ligger i en montre inde i bygningen med udsigt til den gravhøj, skelettet blev fundet i.

Det var dog mere nutidige emner, der var anledningen til regionsrådsformandens besøg, idet der skulle diskuteres de kommende års uddannelsesdækning i Region Sjælland. Med på rundturen var rektor Niels Peter Babalola Andersson, vicerektor Annette Bundgaard, borgmester Thomas Adelskov (S), kommunaldirektør Claus Steen Madsen, direktør for EUC Nordvestsjælland Steffen Jensen, og bestyrelsesformand på RUC Morten Blom- høj.

Fald i ungdomsårgange bekymrer

På turen rundt fortalte Heino Knudsen, at man fra regionens side har stor fokus på, hvordan man bedst kan sikre uddannelsesdækningen for de unge, som bor længst væk fra de større uddannelsessteder.

- I Odsherred er der udsigt til et fald i ungdomsårgangene på 25-30 procent. Det ville være bekymrende, hvis man bare lader markedskræfterne styre udviklingen, sagde Heino Knudsen.

Thomas Adelskov fremhævede blandt andet det fine samarbejde mellem de forskellige ungdomsuddannelser i kommunen som en del af opskriften.

- Vi har virkelig løftet. 96 procent af vores unge går i gang med en uddannelse, sagde han.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk