21. juni 2021
Odsherred Kommunes radikale viceborgmester Thomas Nicolaisen, er vred over, at han og to andre byrådsmedlemmers forslag om flere flygtninge til Odsherred, ikke fik lov til at blive behandlet på aftenens byrådsmøde.
Odsherred Kommunes radikale viceborgmester Thomas Nicolaisen, er vred over, at han og to andre byrådsmedlemmers forslag om flere flygtninge til Odsherred, ikke fik lov til at blive behandlet på aftenens byrådsmøde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikal viceborgmester sender borgmester og byråd i Ankestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikal viceborgmester sender borgmester og byråd i Ankestyrelsen
Opdateret 07. oktober 2020 kl. 05:57
Odsherred - 07. oktober 2020 kl. 05:00
Af Martin Hoffmann Kønig

Det er ikke fair, men et udtryk for arrogance og magtfuldkommenhed.

arrow Læs også: Fastholder svar til Ankestyrelse: Flygtningebørn var ikke kommunalt anliggende

Odsherred Kommunes viceborgmester, Thomas Nicolaisen, er vred efter aftenens byrådsmøde, hvor et flertal bestående af S, V, DF og Odsherredslisten besluttede, at de ikke ville behandle et forslag fra SF, Enhedslisten og Radikale Venstre om, at Odsherred Kommunes byråd skulle sende et brev til udlændinge- og integrationsministeren, og opfordre til at sende flere flygtninge til Odsherred for at kunne hjælpe uledsagede flygtningebørn i Moria-lejren i Grækenland.

Flertallets afvisning har gjort de tre foreslagsstillere så vrede, at de har valgt at bede Ankestyrelsen vurdere om byrådets flertal handlede lovligt, da de nedstemte de tres ret til at få sagen behandlet som et punkt på byrådsmødet.

»I de 15 år jeg har været kommunalbestyrelsesmedlem har jeg aldrig oplevet en sådan magtfuldkommenhed og arrogance fra en borgmester og gruppeformændene fra V, DF og Odsherredslisten. Man kan være for eller imod forslaget, det er fair. Men at nægte en demokratisk ret til at få behandlet et punkt på dagsordenen, er for langt ude. Vi valgte på stedet at sende sagen til Ankestyrelsen. Omdrejningspunktet bliver om det er et kommunalt anliggende. Vores påstand er, at det at sende breve er et lovligt anliggende, og det er også lovligt at opfordre til at modtage flere flygtninge. Jeg er ret sikker på, at borgmesteren og gruppeformændene har lavet et gedigent selvmål. Denne behandling af sagen vil nu få ekstra bevågenhed i hele Danmark,« siger Thomas Nicolaisen til dagbladet Nordvestnyt.

arrow Tre partier er enige: Byrådet skal erkende, at de tog fejl
24. november 2020 kl. 11:11 Opdateret: kl. 12:16
arrow Byrådet sagde nej, nu skal de forklare sig til Ankestyrelsen
12. november 2020 kl. 13:38 Opdateret: kl. 14:09
arrow Politikere klager over kolleger til Ankestyrelsen
14. oktober 2020 kl. 17:14 Opdateret: kl. 14:18
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk