13. maj 2021
De larmer, skriger og er generende for deres naboer. Rågerne er et stort problem i flere af Odsherreds byer, og det skal der gøres noget ved.
De larmer, skriger og er generende for deres naboer. Rågerne er et stort problem i flere af Odsherreds byer, og det skal der gøres noget ved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rågerne skal fjernes eller skydes: Politikerne vil sætte hårdt ind mod larm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rågerne skal fjernes eller skydes: Politikerne vil sætte hårdt ind mod larm
Odsherred - 18. april 2021 kl. 09:34
Af Martin Hoffmann Kønig

Skrigende råger er en stor plage flere steder i Odsherred, men primært i Asnæs, og det har fået borgere til at klage deres nød til kommunens byrådspolitikere.

Uden at få den helt store repsons er fornemmelsen, men nu har miljø- og klimaudvalget sat sig for at gøre noget ved problemet.

I hvert fald har Socialdemokraten Felex Pedersen, der også er jæger, bedt om at få sagen på udvalgets dagsorden i sidste uge, og i sin anmodning skriver han, at:

»Socialdemokratiet oplever stigende støjgener i byerne fra rågekolonierne i Odsherred. Det er primært i Asnæs, Vig og Nykøbing, men gælder hele Odsherred.«

Igennem en periode har der været forsøgt at løse rågeproblemet med at opsætte egernkasser i Asnæs, men det hjalp ikke.

Derfor ønsker Socialdemokratiet at få projektet evalueret, for at finde ud af hvorfor egernprojektet ikke lykkedes, og så skal der sættes hårdt ind mod larmen,

Politikerne i udvalget var enige. Rågerne skal væk, og de vil have embedsmændene til at løse problemet, gerne med hårde midler, hvilket er klart formuleret i referatet fra mødet:

»Udvalget ønsker at administrationen laver oplæg til en mere kontant reaktion på rågeplagerne. Det kan nedskydning, fjernelse af reder, topkapning af træer m.v.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk