16. januar 2021
Det både og blæsende vejr, giver direktør for Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen og hendes ansatte rigeligt at se til. Foto: Peter Andersen
Det både og blæsende vejr, giver direktør for Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen og hendes ansatte rigeligt at se til. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pumper vand for fuld power

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pumper vand for fuld power
Opdateret 13. februar 2020 kl. 14:09
Odsherred - 13. februar 2020 kl. 11:52
Af Marianne Nielsen

Mange dage med væsentlige mængder regn og stormende blæst betyder, at der er mere end rigeligt at se til på Odsherreds Forsynings anlæg rundt om i kommunen.

- Der kommer en masse ekstra vand ind på anlæggene, så de kører på fuld power. Det gælder også pumpestationer rundt omkring og vi har nogle ledninger, der stopper lidt til, som vi så er nødt til at spule. Der er bare fuld tryk på pumper, ledninger og renseanlæg alle vegne, siger direktør for Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen til Nordvestnyt.

Odsherred Forsyning varetager 134 pumpestationer og 210 minipumpestationer over hele kommunen.

- Der har været en del at se til her på det sidste. Natten til søndag begyndte man jo at tale om højvande, og så kan der jo slå noget vand ind fra kysten, og rende i vores ledninger. Det er vi jo ikke så interesserede i, så der standsede vi nogle pumper rundt omkring, fortæller hun og forklarer at salt i vejbrønde, der fører til rensningsanlæg ikke er særlig sundt for anlægget.

Odsherred Forsyning er i gang med et omfattende projekt med kloakering af det store sommerhusområde på Lyngen, og her er det ikke kun vand fra oven, der giver udfordringer.

- Det er klart, at det er svært for dem, der graver. Det er bare mere bøvlet, når der er meget vand. Og på lyngen er de jo tillige udfordret af vand, der kommer nedefra, så de stakkels gravefolk får både vand fra oven og fra neden, uddyber Fanny Villadsen.

Endnu har den megen regn ikke skabt graverende forsinkelser.

I februar 2019 faldt der ifølge DMI 35,6 millimeter regn i Odsherred og der er registreret 28 millimeter siden 1. februar i år.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk