15. juli 2020
Det er brugerne af blandt andet værestedet Lyspunktet, i Nykøbing, der nu skal indstille sig på, at de alligevel ikke får et samlet værested. Foto: Mik
Det er brugerne af blandt andet værestedet Lyspunktet, i Nykøbing, der nu skal indstille sig på, at de alligevel ikke får et samlet værested. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Psykiatriske væresteder rammes af regnefejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykiatriske væresteder rammes af regnefejl
Odsherred - 22. februar 2019 kl. 10:05
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks mio. kroner havde byrådet i Odsherred Kommune afsat til at samle kommunens tre socialpsykiatriske væresteder til èt værested i Højby. Den fagligt bedste løsning var et politisk flertal og de fagprofessionelle enige om. Men nu bliver det projekt skudt til en ukendt venteperiode - igen - igen.

arrow Læs også: Kommunal regnefejl: En kæp i hjulet på Malergårdens fonds-ansøgninger

For siden kommunalvalget i 2017 har politikerne lovet at samle værestederne, men havde problemer med at finde pengene, og det gav stor uro blandt værestedernes brugere. Ved det seneste budgetforlig blev der så afsat seks mio. kr. og brugerne blev orienteret om sammenlægningen, men sådan bliver det så ikke alligevel, og det frustrerer formanden for kommunens social- og forebyggelsesudvalg, Arne mikkelsen (SF), selvom han har været modstander af en sammenlægning.

»Det er noget rigtig møg. Jeg havde den holdning, at vi skulle bevare de tre væresteder, men kom i mindretal, og derfor arbejder jeg loyalt for det, men nu er vi nødt til at sætte det på pause i hvert fald i et år, og med risiko for helt indtil 2021, og derfor vil jeg opfordre til, at de ude på værestederne investerer energi på at udvikle og få det til at fungere. Jeg venter stadig spændt på, at få den lovede forkromede plan for processen fra administrationen,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Det har ikke været muligt, at få den kommunale administration til at svare på, hvordan brugerne bliver orieteret og inddraget i den nye udvikling, men formanden for kommunens ældreråd, Inger Andersen, advarer imod de konsekvenser det kan få, når man bliver ved med at ændre beslutningen om værestederne.

»Set fra personalesynspunkt er en sammenlægning jo en god ide, men ikke set fra brugernes, og det er i hvert fald frustrerende så det basker, når man igen og igen ændrer beslutningen. Det er jo skrøbelige mennesker det går ud over,« siger hun til avisen.

arrow Kommune skal lære af sine regnefejl
21. februar 2019 kl. 08:27 Opdateret: kl. 08:27
arrow Efter regnefejl: Fuld stop for anlæg
19. februar 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 09:37
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk