24. januar 2019
Rørvig Kirke.
Rørvig Kirke.
Foto: Rita Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Provst mægler i kirke-strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provst mægler i kirke-strid
Odsherred - 11. januar 2018 kl. 12:24
Af Martin Kønig og Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var på forhånd udsigt til både dønninger og oprørt vande, da menighedsrådet i Rørvig sogn tirsdag aften var samlet til ordinært møde. Tidligere menighedsrådsmedlem, Einar Olsen fra Rørvig, var trådt til som suppleant i forbindelse med en sygemelding, og havde på forhånd ytret ønske om, at man på mødet behandlede en sag, hvor præsten har politianmeldt Einar Olsen og dennes søster Jette Købke, som sidder i menighedsrådet. Sigtelserne mod Einar Olsen blev siden frafaldet, da politiets jurister fandt at anmeldelserne fra præsten var grundløse.

arrow Læs også: Politiker fjerner sogn efter kritik

Biskop for Roskilde Stift, Peter Fisher Møller, var blevet orienteret om urolighederne i sognet, og havde sendt provsten fra Holbæk stift, Detlef von Holst, til mødet som fredsmægler. Provsten bekræfter dette i en mail til Nordvestnyt.

- Grunden var, at det var ønsket af et menighedsrådsmedlem, at uoverensstemmelserne mellem præsten og dette medlem samt et tidligere menighedsrådsmedlem og nuværende suppleant skulle være et punkt på gårsdagens menighedsrådsmøde. Jeg gav udtryk for, at det er det kirkelige tilsyns opfattelse, at disse uoverensstemmelser har privat karakter og derfor ikke er et emne for rådet som sådan. Det blev dog besluttet, at tage en generel drøftelse af situationen på et lukket menighedsrådsmøde efter det offentlige møde. Dette er sket for at sikre, at samarbejdet i rådet fremover kan ske på et sagligt grundlag, skriver provsten.

Præst Ida Balslev Willert var godt tilfreds med mødets resultat.

Det var Einar Olsen også, men han føler ikke sagen er afsluttet.

- Jeg håber derfor, at biskoppen fremadrettet vil se nærmere på årsagen til uroen i Rørvig sogn, så vi kan få genetableret vores tillid til præsten, siger Einar Olsen.

arrow Præst føler sig hængt ud for homofobi
05. januar 2018 kl. 13:30 Opdateret: kl. 09:57
arrow Nej til homoseksuelle
03. januar 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 11:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk